Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti'li Sağlam küfür için özür diledi!

        GAZETE HABERTÜRK

        Meclis Genel Kurulu’nda küfür ettiği gerekçesiyle CHP’li milletvekilleri tarafından “istenmeyen başkan” ilan edilen Meclis Başkan vekili Mehmet Sağlam, Kılıçdaroğlu’na sürpriz bir ziyarette bulunarak üzüntülerini aktardığı ve kendisine yönelik eylemin son bulması talebinde bulunduğu bildirildi.

        CHP kaynaklarına göre Sağlam, küfür olayının ardından hafta sonu Brüksel’de bulunan Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep etti. CHP Lideri de dün akşam saat 18.30’da kendisine randevu verdi. Kılıçdaroğlu’nun partideki makamında gerçekleşen görüşme sırasında Sağlam, “Farkında olmadan Meclis’e, şahsıma, hiçbir arkadaşıma yakışmayan bir sözün ağzımdan çıktığı anlaşılıyor. Bundan dolayı çok üzgünüm. Böyle bir şeyi gerçekten bilerek yapmayacağımı takdir edersiniz. Özür de diledim, ama grubunuz kürsüyü işgal etti. Eğer aynı tavır sürerse görevimi yapamam. Arkadaşlarınızla konuşup, bu gerginliği sona erdirseniz” şeklinde üzüntülerini aktardı.

        Kılıçdaroğlu da, Meclis’te milyonlarca izleyicinin duyacağı şekilde küfür edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgularken konuyu bugünkü grup toplantısında değerlendireceklerini söyledi. Toplantının basına kapalı bölümünde Sağlam’a yönelik eyleme devam edilip edilmeyeceğine karar verilecek.

        KÜFÜR ETTİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİ

        Geçtiğimiz hafta Genel Kurul’da CHP’li milletvekilleriyle tartışan Sağlam’ın ‘Hass...tirin’ şeklinde küfür ettiği anlaşılmıştı. CHP’li milletvekilleri kürsüyü işgal ederek, “Sağlam kürsüden gitmediği sürece kürsüden ayrılmayacağız” restini çekmişti. Bunun üzerine Sağlam’ın yerine Meclis Başkanvekili Sadık Yakut bütün bir hafta oturumu yönetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ