Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İkinci Ergenekon davası

        İkinci ''Ergenekon'' davasının 175'inci duruşması başladı.

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 11 tutuklu sanık katıldı.

        ''Odatv'' davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük ile başka suçtan tutuklu olan Yüksel Dilsiz de duruşmada hazır bulundu.

        Tutuklu yargılanan CHP Zonguldak Milletvekili ve Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Levent Göktaş, İbrahim Özcan, Oğuz Bulut ve Mustafa Dönmez ise duruşmaya katılmadı.

        Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, dosyaya sonradan gelen telefon mesajlarıyla ilgili soruları olduğunu belirterek, Dilsiz'i salondaki kürsüye çağırdı.

        Duruşma, Dilsiz'in mesajlarına ilişkin açıklamalarıyla devam ediyor.

        BARO HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSU SAVCILIĞINA ULAŞTI

        Bu arada Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetim kurulu üyelerinin 6 Nisan Cuma günü yapılan duruşmaya gelerek kendilerine destek vermelerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

        Açıklamada, İstanbul Barosu'nun hukuk ve savunma hakkı mücadelesini saygıyla selamladıklarını belirten Balbay ve Özkan, üye bakımından dünyanın en büyük barolarından biri olan İstanbul Barosu'nun, aynı büyüklüğü hukukun üstünlüğünü koruma mücadelesinde de gösterdiğini kaydetti.

        Öte yandan, ''Balyoz Planı'' davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ümit Kocasakal ve baro yönetim kurulu üyesi olan 10 avukat hakkında yaptığı suç duyurusu yazısı da Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı.

        Beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle 6 Nisan Cuma günü yapılan duruşmaya gelen Kocasakal'ın açıklamalarının ardından mahkeme heyeti, ''davranışları adil yargılamayı etkilemeye yönelik olduğu'' gerekçesiyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ