Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır-Muş sınırında çatışma

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

        PKK'lılar tarafından kaçırılan AK Parti Diyarbakır Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'i kurtarmak için Diyarbakır-Muş kırsalında başlatılan operasyonda top mühimmatının patlaması sonucu 1 özel harekat polisi şehit oldu, 3 asker ve 1 korucu ise yaralandı. Şehit özel harekat polisi Akın Bayram'ın ikinci çocuğunun 40 gün önce dünyaya geldiği öğrenildi.

        Diyarbakır-Muş Karayolu'nu 13 Mayıs Pazar günü kesen bir grup PKK'lı, AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'i kaçırdı. Görgü tanıkların durumu güvenlik birimlerine haber vermesi üzerine hava destekli operasyon başlattı.

        Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığınca yürütülen ve ?Çelik' ismi verilen operasyon Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçeleri, Bingöl'ün Genç ve Muş'un Şenyayla bölge kırsalında jandarma ve polis özel harekat timleri tarafından yürütülüyor. Dağlık ve ormanlık alana Skorski helikopterler ile özel harekat timleri indirildi. PKK'lıların gidiş güzergahları keskin nişancılar ile kapatıldı. Gece görüşlü termal kameralar ve insansız hava araçları ile takip sürerken operasyon bölgesinden kaza haberi geldi.

        Kulp ilçe kırsalında saat 11.40 sıralarında kazara top mühimmatı patlaması sonucu 3 asker, 1 polis memuru ve 1 geçici köy korucusu çeşitli yerlerinden yaralandı. Ağır yaralanan özel harekat polisi Akın Bayram (38) kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu. Yaralı 2 asker ve 1 geçici köy korucusu Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, sağlık durumu ciddiyetini koruyan 1 asker Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı.

        Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kaçırılan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in bulunmasına yönelik operasyon ve arama tarama faaliyetlerine aralıksız devam edildiğini söyledi.

        İKİNCİ ÇOCUĞU 40 GÜN ÖNCE DÜNYAYA GELMİŞTİ

        Şehit özel harekat polisi Akın Bayram'ın (40) acı haberi Ordu'daki yakınlarını yasa boğdu. Fenalaşan anne Necmiye Bayram'a evin önünde bekletilen ambulanstaki sağlık görevlileri müdahale etti. Evli olduğu öğrenilen şehit Akın Bayram'ın 8 yaşında Tayfun ve 40 günlük Yiğit Efe isminde iki çocuğunun bulunduğu, eşi Filiz Bayram'ın da çocuklarıyla birlikte Diyarbakır'da olduğu öğrenildi. Şehidin iki erkek kardeşinden birinin Zonguldak'ta uzman çavuş olarak görev yaptığı, babası Naim Bayram'ın ise vefat ettiği bildirildi. Operasyon bölgesinde şehit olan Ordu nüfusuna kayıtlı özel harekat polis memuru Akın Bayram için Diyarbakır'da yarın tören düzenlenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ