Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK'nın Diyarbakır'da Bakan, Milletvekili, Vali ve Emniyet müdürü gibi üst düzey yöneticilere suikast düzenlemek için hazırladığı eylem senaryosu polisin tiziz çalışması ile engellendi.

        AHT MUHABİRİ AHMET YUKUŞ'UN HABERİ

        Diyarbakır'da 2008'de 5 şehit olduğu polis servis otobüsüne yönelik silahlı saldırıyı düzenleyen ve Silvan'da 2011'de 13 askerin şehit olduğu saldırının talimatını veren PKK'lı Reber kod Mehmet Şah Yildeniz, üst düzey bürokratlara yönelik kanlı senaryo planladığı ortaya çıktı.

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi, geçtiğimiz Haziran ayında bürokratlara yönelik suikast yapılacağı bilgisini aldıktan sonra, güvenlik önlemleri artırıp çok yönlü teknik ve fiziki takip başlattı.

        Silvan karayolunda 13 Haziran günü bir arca yapılan baskında terör örgütü PKK'ya ait olduğu öğrenilen; law silahı, el bombası, otomatik silah, mühimmat, cep telefonu ve hafıza kartları ele geçirilirken; 1 PKK'lı kıskıvrak yakalandı. Aynı saatlerde silahları teslim alacak olan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi özel güvenlik görevlisi M.T.A. ve Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğü'nde özel güvenlikçi F.O. yakalandı. Terörle Mücadele Şubesi'nde çapraz sorguya alınan 2 özel güvenlikçi,PKK'lı Reber kod Mehmet Şah Yildeniz, üst düzey bürokratlara yönelik kanlı senaryo planladığını itiraf etti.

        Film senaryosunu aratmayan kanlı plana göre; PKK'lıların özel güvenlik görevlilerine silahlar teslim edildikten sonra, teröristler polislere yönelik saldırı düzenleyecekti. Yaralı polisler hastanede tedavi altına alındıktan sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve AK Partili Diyarbakır milletvekilleri beklenecekti. Bürokratların hastaneye girişi ile birlikte, silah ve mühimmatlar özel güvenlik görevlisi sedye ve çamaşır sepetlerinde taşıyarak, hastaneye sokup, karın arısı gibi şikayetle hastaneye başvuran PKK'lıya ulaştırılacaktı. Sedyede hasta rolünü yapan PKK'lı ve sivil polis kılığına giren örgüt mensubu çarşafın altındaki silahı çıkarıp bürokratlara ateş açacaktı. Silah sesleriyle birlikte, hastanenin bahçesinde gizlenen başka bir PKK'lı lav silahıyla arkadaşlarının hastanenin diğer tarafından kaçması için içeriye ateş edeceği planladı.

        Özel güvenlik görevlileri M.T.A. ile F.O. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diyarbakır polisi uzun süre peşinde olan PKK'lıyı ise yakaladı.

        Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, suiskast planının ortaya çıkarılmasının ardından yaptığı açıklamada, yakalanan 3 kişinin kırsaldan gelen PKK'lılara lojistik destek sağladığını belirterek, "Ayrıca kırsalda örgüt mensuplarının talimatları ile şehir merkezlerinde eylem amaçlı keşif ve istihbarat çalışması yaptıkları, yapılacak eylemlerde kullanılacak silah ve bomba mühimmatlarının naklini sağladıkları belirlendi. Şehir merkezinde de üst düzey bürokratlara yönelik eylem hazırlığında oldukları tespit edilmiştir" demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ