Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tatil beldesinde yangın paniği

        Edinilen bilgiye göre, beldenin Dalyan Mahallesi’nde bulunan sazlık alanın 3 ayrı noktasında aynı saatlerde yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangınlar Atık Su Arıtma Tesisi yakınlarında bulunan apartmanları da tehdit etti. Boyları 2 metreyi geçen sazlar hızla yanarken, yangınlara Edremit Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ile Edremit Belediyesi, Burhaniye Belediyesi, Zeytinli Belediyesi ve Akçay Belediyesi’nin itfaiye ekipleri müdahale etmeye başladı. Tatilciler ve yerli halkın da söndürme çalışmalarına müdahale ettiği yangın alanlarına Edremit Kaymakamı Osman Tun ta gitti ve inceleme yaptı.

        Basın mensuplarının, “Edremit’te görevli olan hava söndürme araçları nerede?” sorusuna cevap veren Kaymakam Tunç, “Dursunbey ilçemizdeki büyük orman yangını için Edremit’ten de araç istendi ve Orman İşletme Müdürlüğümüz, tüm hava söndürme araçlarını Dursunbey ilçemize gönderdi. Bu nedenle beldemizdeki bu yangınlara karadan müdahale edilmektedir. Aynı çember içinde eş zamanlı olarak 3 ayrı noktada çıktığı söylenen yangınlar kısmen kontrol altına alınmıştır. Şimdilik can ve ciddi bir mal kaybı yaşanmamıştır” dedi.

        Resmi olmayan bilgiye göre, çıkan yangınlarda yaklaşık 10 hektar alanın küle döndüğü söylendi. Bazı vatandaşlar, belediyelerin sazlık alan ile ilgilenmediğini söyleyerek sitem ederken, çok sayıda vatandaş, alevlerin evlerine ulaşmasından endişe duyduklarını ifade etti. Gün batımında güçlükle kontrol altına alınan yangınların çıkış nedeninin araştırıldığı öğrenildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ