Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde Belediyeye polis tarafından operasyon düzenlendi. Sabah erken saatte MHP'li Edremit Belediyesi'ne gelen polis ekiplerinin içerideki incelemeleri sürerken, çalışanlar içeri alınmadı.

        AHT MUHABİRİ MUSTAFA TERZİOĞLU'NUN HABERİ
        Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün Edremit Belediyesi'ne yönelik operasyonunda MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ve ED-BEL şirketi Müdürü Hasan T.'nin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Başkan Kılıç'ın sabah saatlerinde Akçay beldesindeki belediye lojmanından alındığı öğrenildi. Belediye hizmet binası ile belediyeye ait ED-BEL şirketine baskın düzenleyen polis ekiplerinin çok sayıda evraka el koyduğu belirtilirken, birim müdürleri ve amirleri dışında binalara kimsenin girmesine izin verilmedi.

        Operasyon, iddiaya göre Edremit Belediyesi'nin şirketi olan Edremit Belediyesi Turizm, İnşaat, Tanıtım Limited Şirketi'ne (ED-BEL) bundan iki ay önce yapılan polis baskınıyla bağlantılı olarak, şirkete usulsüz para, gayrimenkul aktarılması ve arsa satışlarıyla 'kamunun zarara uğratılması' gerekçesiyle düzenlendi. Yaklaşık 7 aylık takip ve araştırmaların ardından Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı'nın koordinasyonunda harekete geçen polis ekipleri, sabah saatlerinde Başkan Tuncay Kılıç'ı Akçay beldesindeki Belediye Başkanlığı lojmanından makam aracına binerken gözaltına aldı. Bölge Trafik Müdürlüğü'ndeki KOM büroya götürülen Tuncay Kılıç, iddiaya göre burada yapılan sorgusu sırasında fenalaştı. Kalp ve şeker hastalığı bulunan Başkan Kılıç'ın sık sık bir hemşire tarafından tansiyonunun ölçüldüğü belirtildi.

        Polis ekipleri tarafından bu sabah erken saatlerde belediye hizmet binası, belediye başkanı Kılıç'ın Akçay beldesindeki evi, bazı başkan yardımcıları ve belediyeye iş yapan şirket sahiplerinin evlerinde arama yapıldı. Belediye ile iş yaptığı belirtilen Edremit'in tanınmış işadamlarının da ifadelerine başvurulmak üzere KOM büro amirliğine çağrıldığı öğrenildi. Ekiplerin belediye ve şirketteki aramaları sürerken, birim müdürleri ve amirleri dışında kimsenin içeri girmesine izin verilmiyor.

        İLK OPERASYON 2 AY ÖNCE

        Polis, bazı yerel gazetelerde yer alan "gayrımenkullerin ederinin altında satıldığı" ve "ihale yolsuzluğu" iddiaları üzerine 4 Ağustos 2012 tarihinde yüzde 99 hissesi Edremit Belediyesi'ne ait olan ED-BEL şirketinde arama yapmıştı. Akşam saatlerinde, şirketin Akçay beldesindeki yönetim merkezinde gerçekleştirilen aramada, ihale dosyalarına ve bazı şirket evraklarına el konmuş, bilgisayarlardaki verilerin kopyaları alınmıştı. Operasyon sırasında şehir dışında bulunan Başkan Tuncay Kılıç'ın, personele talimat vererek, polise yardımcı olunmasını istediği belirtilmişti.

        GENEL MERKEZİ BİLGİLENDİRDİK

        Operasyon süreci hakkında bilgi edinemediklerini belirten MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran ise, "Operasyon hakkında hiçbir bilgimiz yok. Bilgi verilmiyor. Konuyu takip ediyoruz. Genel merkezimizi de bilgilendirdik. Onlar da gelişmeleri takip ediyorlar" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ