Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Diyarbakır'da yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

        İlyas AKENGİN/DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır'da 2011'de genel seçimler öncesi yaptığı bir konuşmada "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz sanık Tan katılmazken, avukatı Rauf Çiçek hazır bulundu.

        Sanık avukatı Çiçek, müvekkilinin milletvekili seçildiğini ifade ederek, dokunulmazlıkları bulunduğu gerekçesiyle yargılanmanın durdurulmasını isteyerek, "En azından atılı eylemde 6352 sayılı Yasa hükümleri uyulansın" talebinde bulundu.

        ADALET BAKANLIĞINA MÜZAKERE YAZILDI

        Duruşmaya kısa bir ara verdikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık hakkında 2911 sayılı yasaya muhalefet yönünden hazırlık aşamasında herhangi bir işlem yapılmadığından dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmek üzere fezleke düzenlenmesine karar verdi.

        Mahkeme heyeti, dokunulmazlık kapsamında kalmayan propaganda ve örgüt adına suç işleme eylemlerini kapsayan fezlekenin sonucunun beklenmesine karar vererek duruşmayı 14 Ocak 2013'e erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ