Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Küçük kız, Facebook'ta tanıştığı kişi tarafından...

        AHT MUHABİRİ NEŞET KARADAĞ'IN HABERİ

        Adana'da 14 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi B.D.'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla 10'unun yaşı küçük 15 kişi hakkında 7'şer yıldan 29'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. B.D.'ye ilk olarak Facebook'ta tanıştığı yaşı 18'den büyük erkek arkadaşının tecavüz ettiği belirlenirken, bazı zanlıların ise esrar içirdiği, bazılarının ise iple ellerini bağlayarak tecavüz ettiği belirtildi. 10 aylık süreçte 15 kişinin tecavüzüne uğradığı belirtilen talihsiz kızın hamile kalmamak için sağlık ocağından ilaç alıp kullandığı ortaya çıktı.

        KOLLARINDAN TUTUP TECAVÜZ ETTİLER

        İlköğretim öğrencisi B.D. (14) Facebook'ta tanıştığı 18 yaşından büyük erkek arkadaşı E.S. ile 10 ay önce bir parkta buluştu. İddiaya göre E.S., küçük kızı kuzeni M.C.S.'nin evine zorla götürdü. Burada, önce E.S.'nin kuzeninin kollarını tuttuğu kıza tecavüz ettiği, ardından da M.C.S.'nin aynı şekilde kıza tecavüz ettiği öne sürüldü. Ardından E.S.'nin B.D.'yi, "Zaten p... olanları hiç kimseye anlatmayacaksın, aramızda kalacak" diye tehdit ettiği iddia edildi.

        ELLERİNİ BAĞLADI

        Korkudan yaşadığı olayı kimseye anlatmayan B.D.'nin daha sonra tanıştığı 18 yaşındaki A.A. tarafından götürüldüğü bir arkadaşının evinde elleri arkadan bağlanarak tecavüze uğradığı iddia edildi. Daha sonra ellerini çözdüğü ve evden çıkmak isteyen B.D.'ye "Benimle ilişkiye girmezsen bu evden çıkamazsın" diyerek bir kez daha tecavüz ettiği öne sürüldü.

        HAMİLE KALMAMAK İÇİN İLAÇ ALDI

        B.D. yaşadıklarını bu kez arkadaşı E.'ye anlattı. Hamile kalmamak için birlikte sağlık ocağına gidip ilaç alan B.D., nisan ayında yine Facebook üzerinden tanıştığı V.G. ile kendi rızasıyla ilişkiye girdi.

        ESRAR İÇİRİP SIRAYLA TECAVÜZ

        Mayıs ayında ise parkta tanıştığı 17 yaşındaki A.A. tarafından 5 arkadaşının bulunduğu eve götürülüp 'bong' denilen şişe içinden esrar içirilerek 6 kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edilid.

        BABA ÖNCE ‘HERKESE REZİL OLURUZ' DİYE POLİSE GİTMEDİ

        Kendine geldiğinde evine giden B.D.'nin başından geçenleri ailesi öğrendi. Babası A.E.D., "Herkese rezil oluruz" düşüncesiyle polise gitmeyip kızına kızdı, cep telefonunu kırdı. Babasına sinirlenen B.D. de 22 Ekim'de evden kaçtı ve 2 gün sonra babası tarafından Merkez Park'ta arkadaşlarıyla gezerken bulundu. Baba A.E.D., kızı ile birlikte Çocuk Şube Müdürlüğü'ne giderek kızına tecavüz edenler hakkında şikayetçi oldu. B.D.'nin anlatımlarına göre kendisine tecavüz ettiği iddia edilen 15 kişi yakalandı.

        15 KİŞİYE TECAVÜZ DAVASI

        Bunlardan 18 yaşındaki E.S., 16 yaşındaki V.G., 17 yaşındaki Ç.İ., 16 yaşındaki İ.Ö., 17 yaşındaki A.A., 17 yaşındaki M.C.K., 16 yaşındaki M.C.S. ve 18 yaşındaki A.A. tutuklandı. Diğer 7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tecavüzle suçlanan 15 kişi hakkında Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7'şer yıldan 29'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zanlıların emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri iddia edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ