Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Orgütün 11 kapılı kozmik odası

        Bülent CEYHAN

        Nihat ULUDAĞ

        Eray EROLLU AHT

        Bedirhan ÖZYİĞİT-ANKARA

        Polis DHKP-C’ye yönelik eşzamanlı operasyonlarda örgütün aralarına kum torbaları yerleştirilmiş 11 çelik kapı ile koruduğu “kozmik oda”sına pencereden itfaiye sepeti ile girdi. Gözaltına alınan 95 kişi arasında cezaevi ile dışarıdakiler arasında kuryelik yapmakla suçlanan 14 avukat ile Grup Yorum’un 4 üyesi de var

        İSTANBUL, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 7 ilde terör örgütü DHKP-C’ye yönelik düzenlenen şafak operasyonunda, Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi 9 avukat ile Grup Yorum’un 4 üyesinin de aralarında bulunduğu 14’ü avukat 95 kişi gözaltına alındı. İstanbul Terör Polisi’nin 9 aylık teknik takip çalışması sonucu dün sabah saat 04.00 sıralarında düzenlenen ve polis helikopterlerinin de destek verdiği operasyonun İstanbul ayağında Güngören, Şişli ve Beyoğlu’nda çok sayıda ev, işyeri ve dernek basıldı. Çağdaş Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü Sevimli, İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay ile avukatlar Güray Dağ, Gülvin Aydın, Ebru Timtik, Barkın Timtik ve Naciye Demir gözaltına alındı. Polis dernek başkanı Selçuk Kozağaçlı ve Oya Aslan’ı ise adresinde bulamadı. Gözaltına alınanlar arasında Dink davası kararını duruşma salonundan attığı twit’lerle dakika dakika duyuran Hopa davası avukatlarından Efkan Bolaç da bulunuyor. Gün boyu devam eden operasyonlarda çok sayıda doküman ve belgeye de el konuldu. Operasyon kapsamında Şişli Mecidiyeköy’deki 4 katlı bir binanın 3. katında bulunan Ozan Yayıncılık da basıldı. Daha önce de basılan adresteki bir odaya polisin, aralarına kum torbaları doldurulan 11 çelik kapı ile korunduğu için uzun süre giremediği bu sırada bazı belgeln imha edildiği bildirildi. Bu nedenle son operasyonda polis daireye itfaiye aracının sepetiyle pencereden girdi. Aynı anda bina görevlisine de ana kapı açtırıldı. Polis örgütün “kozmik oda” olarak isimlendirdiği odada çok sayıda belge ve bilgi ele geçirdi. Polis Yürüyüş Dergisi’nde de 11 şüpheliyi uyurken gözaltına aldı.

        ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEY İSMİ

        Çağlayan’daki Halkın Hukuk Bürosu’na düzenlenen baskında ise özel bir odada örgütün üst düzey kadın yöneticilerinden K.K.’nın ele geçirildiği belirtildi. K. ile 4 avukat gözaltına alınırken büro, bir süre sonra olay yerine gelen savcı gözetiminde arandı. Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi baskınında ise gerginlik yaşandı. Birçok avukatla birlikte olay yerine gelen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal savcı gelmeden arama yapılamayacağını bildirdi. İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Ömer Kavili ile eski Baro Başkanı Turgut Kazan da içeri alınmayınca polisle tartıştı. İdil Kültür Merkezi, Kültür Sanat Yaşamında Tavır Dergisi ve Fotoğraf ve Sinema Emekçileri Birliği de aranan yerler arasındaydı. Gözaltına alınan avukatların cezaevlerinde yatan örgüt üyeleriyle dışarıdakiler arasında bağlantı sağladığı, kuryelik yaptığı ve talimat içerikli bilgi taşıdıkları ileri sürüldü. Kapıların açılması için koçbaşı ve matkaplar kullanıldı. Kapıların açılması için koçbaşı ve matkaplar kullanıldı.

        İTFAİYE SEPETİ İLE ULAŞILDI

        Terör polisi bir önceki baskında arasına kum torbaları dizilmiş kilitli 11 kapı nedeniyle ulaşamadığı odaya, bu kez camdan girdi. İtfaiye sepeti ile pencereye uzatılan polis, tel perdeyi koparıp odaya ulaştı.

        Lavrion hattı koparıldı

        OPERASYONLAR sonucu bombalı ve silahlı eylem yapan örgüt militanlarının neredeyse tamamının Yunanistan’da bulunan Lavrion Kampı’nda eğitim aldıkları tespit edilince istihbarat birimleri Yunanistan istihbaratıyla temasa geçti. Örgütün tüm faaliyetlerini incelemeye alan polis, militanları sınır kapılarında yakalayarak Lavrion’la bağlantıyı kesti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ