Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı tahliye, Tutuklanan AK Parti'den Fethiye Belediye Başkan aday adayı tahliye

        Erdoğan CANKUŞ / FETHİYE (AHT)

        AK Parti'den Fethiye Belediye Başkan adaylığı başvurusunu yaptığı günün akşamında makam aracı ile yaşlı bir çifte çarparak ölümlerine neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan Karaçulha Belediye BaşkanıYusufÇaylıtahliye edildi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmayı takip eden eşi ŞerifeÇaylıve çok sayıda seveniÇaylı'yı cezaevi çıkışında sevinçle karşıladı.Çaylı, eşine sarılıp gözyaşı döktü.

        ELLERİ KELEPÇELİ GETİRİLDİ

        Karaçulha Belediye BaşkanıYusufÇaylı, 26 Ekim 2013 tarihinde Yayla Esenköy'den Fethiye'ye dönerken karşıdan gelen bir aracın uzun farlarını yakması nedeniyle aniden yola atladığı belirtilen Mehmet-Rabia Boyacı çiftine çarparak ölümlerine neden olmuştu. Birden fazla kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesi ile tutuklananÇaylı, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasına elleri kelepçeli vaziyette getirildi.

        "ARACIN FARLARI GÖZÜMÜ ALDI"

        Duruşmada söz alanÇaylı, önce kazada ölenlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.Çaylıkazayı isteyerek yapmadığını, kusuru bulunmadığını, alkolsüz olduğunu, 50-60 km hızla seyrettiğini, herşeyin karşı taraftan gelen plakasını tespit edemediği aracın uzun farlarını yakmasından kaynaklandığını söyledi. BaşkanÇaylı, "Bu araç uzun kısa far yaparak gelirken ölen kişiler aniden yola çıktılar. Ben 10-15 metre mesafe varken görebildim. Aracın farları gözlerimi almıştı. Önüme aniden çıktılar. Ben olayın üzüntüsü ile Jandarmayı ve sağlık görevlilerini aradım. Olaydan dolayı çok pişmanım. Ben idareciyim ve aynı zamanda belediye başkan adayıyım. Tahliyemi istiyorum" dedi.

        Duruşmada tanık olarak dinlenen Esenköy köyü muhtarı Mustafa Köse, kazada ölen çiftin kendi köylüsü olduğunu, birinin konuşma, diğerinin yürüme engelli olduğunu söylerken, diğer 3 tanık kazayı tam olarak görmediklerini, ancak bir aracın uzun farlarını yakarak seyrettiğini, hatta sağ sol yaptığını ifade ettiler.

        KAZA HIZDAN KAYNAKLANDI

        Yaşamını yitiren Mehmet ve Rabia Boyacı çiftinin avukatı Özlem Balduk ise, kazanın aşırı hızdan kaynaklandığını, karayolları kanununa göre hız sınırının 50 km olduğu halde BaşkanÇaylı'nın yaklaşık 90 km hızla seyrettiğini hesaplattıklarını söyledi. Balduk, Rabia Boyacı'nın üzerinde bulunan eteğin çiçekli ve parlak olup reflektör görevi yaparak sürücüyü uyarabilecek şekilde olduğunu kaydetti.

        Tutuklu sanık Karaçulha Belediye BaşkanıYusufÇaylı'nın avukatları Mustafa Bilbay ve Hakkı Kavas ise Karayolları Kanunu'na göre yayaların yolun karşısına geçmeleri yasak olan bir yolu kullandığını belirtti. Avukatlar, "Yeni Büyükşehir Yasası'na göre mevcut belediyenin kapanıp devir işlemlerinin yapılabilmesi için belediye başkanının görevinin başında bulunması gerekmektedir. Tutukluluk halinin devamı olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Ayrıca Fethiye belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu mevcuttur. Vefat edenler birinci derece kusurludur" dedi.

        Mahkeme, Karaçulha Belediye BaşkanıYusufÇaylı'nın tahliyesine, olay yerinde keşif yapılmasına karar verip duruşmayı erteledi. Karaçulha Belediye BaşkanıYusufÇaylı, jandarmalar arasında bu kez kelepçesiz vaziyette görülürken, eşi ŞerifeÇaylıve çok sayıda seveni adliye binası çevresinde kararı duyunca sevinç yaşadılar.

        EŞİNE SARILIP AĞLADI, ÖLÜMÜNE SEBEP OLDUĞU ÇİFTİN MEZARINA GİTTİ

        Tahliye kararının ardından cezaevi önünde çok sayıda kişi tarafından karşılananYusufÇaylı, eşi ŞerifeÇaylı'ya sarılarak gözyaşı döktü. Cezaevi önünden tezahüratlar eşliğinde ayrılanÇaylı, Esenköy'e giderek ölümüne sebebiyet verdiği Rabia ve Mehmet Boyacı çiftinin mezarını ziyaret etti. Yan yana defnedilen çiftin mezarı başında dua edenÇaylı, daha sonra evine gitmek için mezarlıktan ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ