Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ran açıklama

        Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Ne hasetimiz var ne de kasetimiz. Bizim ne kirimiz ne de kinimiz vardır. Bu yüzden kimse bizi bu ülkenin insanına tuzak kurmakla, ABD'nin, AB'nin ve İsrail'in maşası olmakla suçlayamaz" dedi.

        Kamalak, Gaziantep'te düğün salonunda partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım programında yaptığı konuşmada, Milli Görüş'ün inandığı değerler için canını vermekten çekinmeyen yiğitlerin görüşü olduğunu söyledi.

        Türkiye'nin siyaseten, ahlaken, ekonomide ve dış politikada tıkandığını, kısır kavgaların, içi boş polemiklerin, seviyesiz tartışmaların esiri edildiğini öne süren Kamalak, Türkiye'nin ihtiyacı olan yeni ses, söz ve siyasetin adresinin Saadet Partisi olduğunu kaydetti.

        Saadet Partisinin kadim gelenekleriyle kerim geleceğe yürüdüğünü anlatan Kamalak, şöyle konuştu:

        "Saadet Partisi, karanlıktan aydınlığa, zulümden adalete çıkıştır. Makamın ve servetin değil, hakkın ve hakikatin peşinden gitmenin adıdır. Ne hasedimiz var ne de kasetimiz. Bizim ne kirimiz ne de kinimiz vardır. Bu yüzden kimse bizi bu ülkenin insanına tuzak kurmakla, ABD'nin, AB'nin ve İsrail'in maşası olmakla suçlayamaz. Kimse bizi, gizli kapaklı işlerle suçlayamaz."

        30 Mart'ın sadece yerel seçim değil, Türkiye'nin yön ve yolununun belirleneceği gün olacağını belirten Kamalak, bu seçimde Milli Görüş'ün belediyecilikte çığır açan kadrolarının yönetimi devralarak, milleti özlediği hizmetlere yeniden kavuşturacağını aktardı.

        EKONOMİ VE DIŞ POLİTİKA

        Kamalak, Türkiye'deki stratejik kuruluşların yabancıların kontrolüne geçtiğini ileri sürdü.

        İktidarın 12 yıldır uyguladığı ekonomi politikasının mutlu azınlığı daha mutlu etmekten başka işe yaramadığını, milletin alın teri ve kazancının bir avuç faizciye gittiğini ileri süren Kamalak, "Son 12 yılda zengin daha zengin, fakir ise daha fakir oldu. Bankalar 10 yılda bile kazanmaları mümkün olmayan parayı, 2 yılda kazandı. Hükümet açık bütçe vasıtasıyla 12 yılda, para babalarına tam 600 milyar lira faiz ödemiştir. Bu, 4 tane GAP, 60 tane Marmaray, tanesi 40 bin liradan tam 15 milyon daire demektir" ifadesini kullandı.

        Adım adım "Büyük İsrail-Ortadoğu Projesi"nin uygulandığını iddia eden Kamalak, şunları söyledi:

        "Sudan ikiye, Irak üçe, Libya kırka bölündü. Mısır'ın durumu ortada. Suriye paramparça. Yanı başımızda, yüzyılın en büyük insanlık dramı yaşanıyor. Yanlış dış politika sebebiyle 200 bin Suriyeli kardeşimiz hayatını kaybetmiş.Tehlike kapımıza gelmiş, dayanmış durumdadır. Söylemeye dilimiz varmıyor ama merhum Necmettin Erbakan Hocamızın dediği gibi asıl hedefte bu güzel ülkemiz Türkiyemiz vardır. Amaç, büyük İsrail Devleti'ni kurmaktır."

        "BİZİM SOLCUMUZ BATININ SOLCULARINDAN FARKLIDIR"

        Kamalak, Saadet Partisinin yaşanabilir Türkiye için çalıştığını dile getirdi.

        Parçalanmış İslam coğrafyasını yeniden inşa etmek istediklerini aktaran Kamalak, şunları kaydetti:

        "Hepsi bizimdir bu ülkenin. Alevisiyle, Sünnisiyle, alimiyle, arifiyle, ayığıyla, sarhoşuyla, ayyaşıyla bütün olarak hepsi bizimdir. Şunu unutmayın. Bizim solcumuz batının solcularından farklıdır hatta bizim ateistimiz sofraya otururken Besmele-i Şerif ile başlar. Başı dara düştüğünde birden ağzından 'Allahu Ekber' diye çığlık çıkar. İnsanımız böyle. İki asır bu milletin imanını söküp almakla uğraşmışlar ama Elhamdülillah muvaffak olamamışlardır. En hafif gördüğünüz, sarhoş gördüğünüz insana sorun isterseniz. İçtikleri yerde 'Sen burada içiyorsun, demleniyorsun ama bakın şurada senin kitabına, peygamberine, mukeddesatına dil uzatılıyor' deyin. Emin olun, o sarhoşun bile ayakta duracak hali olmadığı halde şişeyi vurur yere. 'Öyle mi? Öldüreyim de belki cennete giderim' der."

        FATİH ERBAKAN'IN KONUŞMASI

        Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan ise Milli Görüşçülerin Allah rızası için siyaset yaptıklarını, bunun için çalıştıklarını söyledi.

        Erbakan, şöyle dedi:

        "Bizler Milli Görüşçüler olarak ihale komisyoncusu, rantiyeci, ırkçı emparyalizmin, siyonizmin işbirlikçisi ve hizmetkarı değiliz. Koltuk sevdası uğruna büyük Ortadoğu Projesi'ne göz yumanlardan, Washington'a yaptığı ziyaretlerin sayısıyla övünenlerden değiliz. 'ABD ve İsrail izin vermedi' diye Gazze ziyaretini defalarca erteleyenlerden değiliz. Biz, Fatihlerin nesli, mazlumların ve ezilenlerin sesiyiz. Erbakan Hocanın eski talebeleri değil, gerçek temsilcileriyiz Elhamdulillah."

        Siyaset yaparken bazılarının "Bunlar ne olursa olsun, yine de CHP'den daha iyidir. Bunlar varken CHP'ye mi destek verelim?" dediklerini belirten Erbakan, "Ey Müslüman kardeşim, her yıl 120 milyar lira faizi, haracı siyonistlere içki içenlerin ödemesindense namaz kılanların mı ödemesi daha iyi? Şehit kanıyla alınmış vatan topraklarını yabancılara para karşılığında kolej mezunlarının satmasındansa imam hatiplilerin mi satması daha iyi? Gaziantep'e siyonizmin füzelerini kolej mezunlarının yerleştirmesindense imam hatiplilerin mi yerleştirmesi daha iyi?" şeklinde konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ