Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Gözler AYM töreninde

         Fevzi ÇAKIR/ANKARA

        Twitter ve HSYK kararlarıyla gerilen hükümet-AYM ilişkilerinde “cuma” dönüm noktası olacak. 52. kuruluş yıldönümü töreninde Başkan Kılıç’ın eleştirilere yanıt vermesi bekleniyor.

        Anayasa Mahkemesi (AYM) 25 Nisan cuma günü Yüce Divan Salonu'nda 52. kuruluş yıldönümünü kutlayacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından mahkeme üyeliğine atanan Hasan Tahsin Gökcan da cübbesini giyecek. Başkan Haşim Kılıç, her yıl olduğu gibi bu yıl da törende uzun bir konuşma yapacak. Konuşmanın hazırlıklarını bir süredir yürüten Kılıç'ın, güncel siyasi ve hukuki tartışmaların yanı sıra; Başbakan Tayyip Erdoğan dahil bazı hükümet üyelerinin eleştirilerine de yanıt vermesi bekleniyor.

        DOZU ARTIRMIŞTI

        Her yıl Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu dahil devletin zirvesinin biraraya geldiği törenin davetiyeleri iki hafta önceden dağıtıldı.

        Twitter ve HSYK kararının ardından, "Mahkemenin kararına saygı duymuyorum" diyen Başbakan Erdoğan'ın Yüce Divan salonunda yapılacak törene katılıp katılmayacağı merak konusu oldu. Mahkemeye yönelik eleştirilerinin dozunu artıran Başbakan Erdoğan "Bu ülkenin milli bir kurumu, anayasal bir kurumu çıkıyor, kendi ülkesinin, milletinin, bireyin haklarını savunacağı yerde, uluslararası şirketlerin ne yazık ki ticari hukukunu savunuyor. Herkes konumunu bilecek, herkes sınırlarını bilecek. Siyaset yapmak isteyen cübbesini çıkarır siyaset yapar" ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ