Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Uğur Kurt’u öldüren silahı ateşlediği belirlenen polis memuru S.K. için harekete geçildi

        İstanbul Okmeydanı Cemevi'nde bir cenaze töreni için bekleyen Uğur Kurt'un boynundan vurularak ölümüne neden olan tabancayı ateşleyen polis memuru S.K. ile ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Terör savcısı Hasan Yılmaz soruşturma için İstanbul Valiliği'nden izin istedi. Kurt'un ölümünün ardından başlatılan soruşturma kapsamında 14 polisin tabancasına el konulmuştu. Bu silahlara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan balistik inceleme sonunda ise Kurt'un boynuna isabet eden merminin ateşlendiği silah belirlenmişti. Böylelikle de polisin kimliği tespit edilmişti. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan inceleme sonunda hazırlanan rapor soruşturma savcılığına gönderildi. Savcılık, şüphelinin polis olması ve olayın görev sırasında gerçekleşmesi nedeniyle İstanbul Valiliği'nden soruşturma için izin istedi.

        İçişleri Bakanı Efkan Ala ise katıldığı bir televizyon programında konuya ve sıcak gündem başlıklarına ilişkin soruları özetle şöyle yanıtladı:

        UĞUR KURT: Olayla ilgili önemli bir mesafe kaydedildi. Yakında açıklanır. 'Bulundu' diyebileceğimiz bir aşamaya geldi. Ama şimdi soruşturmanın gizliliği açısından açıklamam yanlış olur. İlk tespitlere göre hemen hüküm vermemek gerekir. Çünkü o tespitin soruşturma ve mahkeme prosedürü var. Daha sonra bunlar konuşulmalı. Ama bizim açımızdan bu kurşunun nereden geldiği tespit edildi. Bu kimden olursa olsun gereği yapılır

        30 KİŞİ GÖZALTINDA: Polis aracına molotof kokteyli atanların MİT mensubu oldukları iddiası ayağı yere basmayan bir senaryodur. Olaylarda yüzlerini kapatanlar, terörist faaliyetlerin içerisindeki insanlardır. Ama çeşitli tanıma yöntemleri var. Artık eskisi gibi değil. Bunlar, tek tek kameralardan tespit edildi. Sadece yüzü kapalı olanlardan 30'u gözaltına alındı.

        ÇOCUKLARIN KAÇIRILMASI: Yolların kesilmesi, çocukların kaçırılması terörist grubun varlık gösterme çabası. İktidar olarak bizim buna yönelik mücadelemiz sürüyor. Burada bu kitleyi temsil eden siyasi parti milletvekillerinin de sorumluluk alması gerekir. Yoksa barış süreci sekteye uğrar.

        CHP'Lİ VEKİLLER: CHP milletvekilleri illegal toplantıların, gösterilerin, yürüyüşlerin içerisinde olabiliyorlar. Bu, üzüntü verici bir durumdur. Onlar orada olmamalılar. Yani kötü niyette olmasalar bile, o illegal gösterileri yapan insanlar, 'Milletvekili de geldiğine göre, legal bir şey yapıyoruz' diyor. Onlara meşruiyet kazandırıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ