Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Soma'da sessiz yürüyüş,Soma'da işçilerden sessiz yürüyüş,Soma maden faciası,Soma maden kazası,Soma'dahayatını kaybeden işçiler anıldı

        Soma Beşyol Kavşağı'nda bulunan Madenci Anıtı çevresinde toplanan yaklaşık 500 işçi, Hükümet Konağı'ndakiCengiz Topel Meydanı'na kadaryürüdü.

        Hayatını kaybedenişçileri temsilen 301 işçinin sarı baretlerle katıldığı yürüyüşteişçiler, Türk bayrağı ve ölenlerinismiyazılı pankarttaşıdı. Sessizce yürüyen işçiler, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okundu. Ölen işçilerin isminiokuyan işçiler, anıt önüne baret vekaranfil bırakıldı.

        KAYMAKAM ATÇI'DAN İŞÇİLERE DESTEK

        Soma Kaymakamı Bahattin Atçı,alanda toplanan işçiler ile dua etti.Atçı, yaptığı konuşmada,Soma'ya yakışan bir etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek, ''Saygı duruşunda bulunduk.Onları teker teker yad ettik ve dua okuduk'' dedi.

        Bugün bir çok işçi ile birebir görüştüğünü kaydeden Atçı, Soma Kömürleri AŞ'ye ait 3 ocağın da kapalı olduğunu, bunlardan birinindekazanın meydana geldiği ocak olduğunu hatırlattı.

        Diğer 2 ocağın ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıİş Güvenliği müfettişlerince faaliyetlerinin durdurulduğunu ifade eden Atçı, şunları söyledi:

        "Burada müfettişlerin bulduğu eksiklikler giderildikten sonra yeniden üretime başlanacak. Atabacası'nda uzun süre kapalı kaldığı için düzeltme çalışması uzun sürecekama Işıklar'da, yaptığım görüşme neticesinde birkaç gün içerisinde eksiklikler tamamlanacak ve üretime geçilecek. Sizleri bu eksiklerin giderilmesi için çalışmaya çağırıyorum. Sıkıntılı bir sürecihep beraber yaşıyoruz.Sizler gitmeseniz de maaşlarınızı alacaksınızancak orada bu çalışmanın yapılması gerekiyor. Sizler benden daha iyi biliyorsunuz, ocaklarda uzun süre faaliyet gösterilmezse o ocaklara bir daha girme imkanı olmuyor. O nedenle tahribata izin vermeden ocağın varlığını sürdürmesini sağlamak adına müfettişlerin bulduğu eksiklerinbir an önce giderilmesi gerekiyor. Bu anlamda da sizlerin gidip kendi iş güvenliğinize, kendi ocağınıza destek vermeniz gerekiyor. Zaten bunu da yapıyorsunuz.Gitmek zorunda değilsiniz ama bu dayanışmayı göstereceğinize, bu ocakların iyi bir çalışma ortamına kavuşup, müfettişlerimizingözetiminde devam etmesini arzu ediyoruz. Çünkü madencilik sektörü Soma'da biterse, Soma çok büyük zararlar görecek. Bu iş madem ki devam edecek, iyi bir şekilde devam edecek.''

        Konuşmanın ardından dua okuyan işçiler, olaysız dağıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ