Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kılıçdaroğlu'ndan balyoz açıklaması,Kemal Kılıçdaroğlu'ndan balyoz açıklaması,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan balyoz açıklaması

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesince Balyoz davasında hak ihlali yapıldığı kararına ilişkin, kararın ve bu karar esas alınarak verilen tahliye kararlarının da çok gecikmiş ama memnuniyet verici olduğunu belirtti.

        Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Dün üzüntülerini, bugün de sevinçlerini paylaştığım toplama kampı veya cezaevi mağdurlarına geçmiş olsun, özgürlüğe hoş geldiniz" ifadesini kullandı.

        Bundan sonraki yargılamalarda evrensel hukuk kurallarının mutlaka yerine getirilmesinin önemini vurgulayan Kılıçdaroğlu, sanık lehine kanıtların eksiksiz toplanması, dijital verilerin gerçeği ortaya çıkaracak şekilde değerlendirilmesi, bugüne kadar hukuktan kaçırılanların yargıç önüne çıkarılması ve hukuku hukuksuzluk aracı olarak kullanarak ömürlerden ömür çalanlardan da çektirdikleri acıların hesabının sorulması gerektiğini bildirdi.

        Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

        "Balyoz davası ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesinin kararı da bu karar esas alınarak verilmiş olan tahliye kararları da çok gecikmiş ama memnuniyet verici kararlardır. Hepimiz biliyoruz ki cezaevi günlerinin ve başta aileler olmak üzere, içinde insan sevgisiyle hukuka saygı olan herkese çektirilen acıların telafisi mümkün değildir. Ama hiç olmazsa bugüne kadar uğratılan hak kayıpları eksiksiz yerine getirilmeli, TSK dahil her kurum ve kuruluş hiç zaman kaybetmeden bugüne kadar yapmadığını yapmalı ve kendi mensubuna sahip çıkmalıdır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ