Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Gupse Özay: Senaryo yazarken asosyal oldum - Magazin haberleri
        1

        Habertürk'ten Onur Aydın'ın haberine göre, Türk ve Dünya Sinemasının önemli isimlerinin deneyimlerini paylaştığı ‘Buluşmalar’ etkinliğinde oyuncu Gupse Özay, genç sinemacı adayı öğrencilerle bir araya geldi. ‘Deliha’ filminin ilkinde filmin kadın filmi olarak algılandığını anlatan Özay, o dönem erkek öğrencilerle yaşadığı ilginç bir diyalogu şöyle anlattı:

        2

        “Benim filmlerimde kadın-erkek ayrımcılığıyla ilgili derdim vardı ama o biraz kırılıyor. İlk Deliha’yı yaptığımda afişte kadın vardı, kadın lokomotifli bir filmdi. Erkek öğrencilere ‘Niye gelmediniz oğlum benim filmime?’ diye sorduğumda ‘Abla ya kadın filmine mi gelecektik, utanırdık’ falan dediler”

        3

        "SENARYO YAZARKEN ASOSYAL OLDUM"

        Yeni filminin kast çalışmalarına başladığını aktaran oyuncu, “Uzun zamandır evdeyim. Senaryo yazarken asosyalleşiyorsun, unutuyorsun iletişim kurmayı. Şimdi senaryo bitti kasta başlayacağız. Mayıs-haziran gibi çekeriz, güzel bir sürpriz film oldu. Deliha 3 değil, bambaşka bir şey oldu” dedi.

        4

        "DİZİLER PERİŞANLIK"

        Çalışma şartları nedeniyle dizileri ‘perişanlık’ olarak değerlendiren Gupse Özay, “Ben dizi yapmıyorum. Çok istiyorlar. Dizinin enteresan zorluğu var. Her hafta uzun metraj film gibi, perişanlık bence. Platformlar sinema gibi. Bir kere giriyorsun, stok çekiyorsun ve yayınlanıyor. Reytingi yok, kurulu yok, daha rahat, daha özgür, medeni bir sistem olduğu için buna destek veriyorum. Ayrıca çaktırmadan internete bir şeyler karalıyorum, evde boşa oturmadım” ifadesini kullandı.

        5
        6