Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hac kura tarihleri 2023 | Hac kuraları ne zaman çekilecek? Diyanet duyurdu: Hac kura tarihleri belli oldu mu?
        1

        Kahramanmaraş Elbistan ve Pazarcık merkezli iki büyük deprem sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı hac kuraları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 15 Şubat tarihinde başlaması gereken kuralar ileri bir tarihe alındı. Hac kuralarının ne zaman çekileceğine ilişkin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'tan bir açıklama geldi. İşte "Hac kuraları ne zaman çekilecek?" sorusunun yanıtı ile güncel bilgiler...

        2

        2023 HAC KURALARI ERTELENDİ!

        Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 15 Şubat 2023 tarihinde çekilmesi planlanan Hac kuralarını yaşanan deprem nedeniyle ileri bir tarihe ertelediklerini duyurdu.

        3

        HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

        Açıklamada, "15 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan 2023 yılı hac kurası tarihi, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle, ileri bir tarihe ertelenmiştir." ifadelerine yer verildi. Yeni tarih ise kesinleşmedi.

        4

        "83 BİN 430 KİŞİ AĞIRLANACAK"

        Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hac kontenjanında salgın öncesine dönüldüğünü açıkladı. Erbaş, "65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız." dedi.

        5

        2023 HAC ÜCRETLERİ NE KADAR?

        Hac ücretleri için detaylı bilgiye Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve 0859 260 1313 çağrı merkezlerinden ulaşabilirsiniz.

        Ortalama fiyatlar ise şu şekilde;

        Hac ibadeti fiyatları, Suudi Arabistan'ın resmi para birimi olan Riyal cinsinden belirleniyor. Hac fiyatları her yıl kişi başı ortalama 20 bin riyal ile 40 bin riyal arasında değişiklik göstermektedir.

        6

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ