Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat Haftanın kitapları
        1

        MODERN MERAM-"BÜYÜK' ROMANLARI OKUMAK
        (Ersan Üldes)

        Ersan Üldes Epsilon Yayınevi'nden çıkan kitabında, "Bir sabah devasa bir hamamböceğine dönüşmüş hâlde uyanan Gregor Samsa mıdır gerçekten? Peki, James Joyce Ulysses’i yazmaya başladığı masaya “büyük” bir roman kurgulamak üzere mi kurulmuştur? Modern edebiyatın öncülerinden sayılan Thomas Mann, gerçekten bir modernist midir?" gibi meseleleri sorguluyor. Asıl şunu anlamaya çalışıyor: Dayatılan tüm kalıpların dışına çıkarak “büyük” romanları başka bir gözle okuyup irdelemeye hazır mıyız?

        2

        KENDİNİ KEŞFETMEYE ZORLUKLARLA BAŞA ÇIKMAYA VAR MISIN?-
        GÜÇLÜ BİR YAŞAM İÇİN ÖNERİLER
        (Doğan Cücenoğlu)

        Yalnızca psikoloji kariyeriyle değil, insan hayatına dokunan ve insana dair her hikâyeden şifa çıkarabilen bilgeliğiyle bu coğrafyanın en önemli ilim insanlarından biri olan Doğan Cücenoğlu, seksen yılı aşkın ömrünün bir birikimi olarak, şimdi herkesin merak ettiği “hayati” sorulara en samimi cevaplarını sunuyor. Herkes gibi aslında o da hâlâ savaşıyor, keşfediyor, hayata değer katıyor. Kronik Kitap'tan çıkan rehber niteliğindeki kitap, Cücenoğlu'nun Deniz Bayramoğlu ile sohbetlerinden oluşuyor.

        3

        GEORGE BEST: HAYATIMIN EN KÖTÜ 20 DAKİKASI
        (Duncan Hamilton)

        Manchester United'ın ve dünya futbolunun efsanelerinden Geogre Best'in hayatını anlatan kitap yayıncılıkta 94'üncü yılını kutlayan İnkılap Kitabevi etiketiyle okurla buluşuyor. Duncan Hamilton'un hazırladığı biyografi; Cantona, Beckham ve Ronaldo'yla devam eden "Manchester 7 Numara" efsanesini ilki sayılan Best'in Belfast'tan Old Trafford'a uzanan efsanevi öyküsünü anlatıyor.

        4

        BAŞ AĞRISI İLE BAŞ ETMEK
        (David Buchholz)

        Epilson Yayınevi'nden çıkan kitapta Dr. David Buchholz, "Migren aslında nedir? Başım neden diğer insanlara göre daha çok ağrıyor? Hava durumundaki değişiklikler neden başımı ağrıtıyor?" gibi sorulara cevaplar veriyor. Migrenin bir baş ağrısı tipi değil bu ağrıları oluşturan biyolojik mekanizmanın adı olduğunu söyleyen Buchholz, baş ağrısı olanlara hayatlarının kontrolünü yeniden el alma fırsatı sunuyor.

        5

        İLHAM VERENLER 1-LOUIS PASTEUR
        (Sevgi Başman)

        1800'lü yıllarda bir Fransız kasabasında yaşayan şarkı söylemeyi, balık tutmayı ve resim yapmayı çok seven; çizdiği harika portreler dışında göze çarpan bir yeteneği olmayan 12-13 yaşlarındaki Louis Pasteur adlı çocuğun o dönem insanlığı telef eden amansız hastalıklara mikropların neden olduğunu bulup, geliştirdiği aşılar sayesinde yüz binlerce insanın hayatının kurtarmasının öyküsü. Uğurböceği Yayınları'ndan çıkan kitap sıradan görünümlü çocuğun nasıl büyük bir bilim adamına dönüştüğünün çarpıcı öyküsünü anlatıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ