Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Halsizlik Neden Olur ve Nasıl Geçer? Halsizliğe Evde Ne İyi Gelir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Halsizlik çok fazla yorulmanın sonucunda da görülebilir. Ancak bu çok nadir bir durumdur. Genellikle halsizliğin bir nedeni vardır. Örneğin kansızlık, demir eksikliği ya da B12 eksikliği gibi. Bunların dışında tiroit hormonu ile ilgili hastalıkları, kronik hastalıkları, kullanılan ilaçlardan bazıları, depresyon ve streste halsizliğe yol açabilir. Alınan besinler günlük enerji ihtiyacını karşılamak için yeterli olmadığından mutlaka vitamin/mineral takviyesinin alınması gerekmektedir. D vitamini eksikliği de aşırı halsizliğe yol açtığından bu tarz vitaminlerin alınması gerekebilmektedir. Gün geçtikçe halsizlik geçmiyorsa ve devam ediyorsa kesin nedenin öğrenilmesi için bir doktorla görüşmekte fayda vardır. Çünkü kesin neden bilinmeden tedaviye başlanması mümkün değildir. Halsizlik psikolojik nedenler ve hastalıklar yüzünden de görülebildiği için durumun fiziksel mi yoksa psikolojik mi olduğunun anlaşılması önemlidir. Buna bağlı olarak tedavi yöntemler uygulanabilir. Bu içeriğimizde halsizlik neden olur, nasıl geçer? Halsizliğe ne iyi gelir? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte halsizlik ile ilgili tüm merak edilenler…

        Halsizlik Neden Olur?

        Halsiz hissetmenin çok fazla nedeni olabilir. Hatta her daim halsizlik belli bir hastalık yüzünde de olmayabilir. Peki halsizlik neden olur? Genel olarak vitamin-mineral eksikliği, stresin aşırı olması, fazla çalışıp yorulmak, uykunun yetersiz ve düzensiz olması halsizliğe yol açar. Ancak kesin nedenin anlaşılması için mutlaka uzman bir doktora gidilmesi gerekir.

        REKLAM

        Halsizlik Nasıl Geçer?

        Halsizliğin nasıl geçeceğine karar verilmesi önce nedeninin ne olduğunun bilinmesine bağlıdır. Bunun için geçmeyen halsizlik durumunda bir dahiliye uzmanı ile görüşmek gerekmektedir. Peki halsizlik nasıl geçer? Eğer vitamin ya da mineral eksikliğine bağlı halsizlik varsa bunların yerine konmasıyla halsizlik geçecektir.

        Halsizliğe Ne İyi Gelir?

        Halsizlik dönemsel olarak herkeste oluşabilecek bir sorundur. Gündelik yaşamı olumsuz etkileyen halsizliğe ne iyi gelir? Sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. Besin takviyesi alarak, dinlenerek ve stresten uzak durarak halsizliğin geçmesi beklenir. Eğer geçmiyorsa mutlaka bir doktorla görüşmek gerekir. Bazı durumlarda halsizlik depresyon ve psikolojik rahatsızlıklar yüzünden de oluşabileceği için bunun da göz önünde bulundurulması gerekir.

        REKLAM

        Halsizlik Neyin Belirtisi?

        Halsizlik bazı hastalıkların belirtisi olarak görülmektedir. Halsizlik neyin belirtisi? Sorusu çok fazla kişi tarafından sorulmaktadır. Halsizlik; kansızlık, demir eksikliği, D vitamini eksikliği, B12 eksikliği, tiroit hormonu bozuklukları, depresyon, psikolojik hastalıkların belirtisi olabilir. Ancak kesin olarak öğrenmek için mutlaka doktora gitmek gerekir.

        Halsizliği Gidermek İçin Ne Yapmalı?

        Kişinin gündelik yaşamını da olumsuz etkileyen halsizlik için çeşitli çözümler vardır. Bunlar uygulandığında eğer ciddi bir sorun yoksa halsizlik geçecektir. Peki halsizliği gidermek için ne yapmalı? Beslenme ve uyku alışkanlıkları düzenlenmeli, vitamin takviyesi alınmalı ve dinlenilmelidir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ