Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hamileliğin 19. Haftası Belirtileri Nelerdir? 19 Haftalık Gebelik Belirtileri Nedir ve Nasıl Anlaşılır?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Anne adayı yorgunluk ve mide bulantılarıyla uğraştığı için yeteri kadar bebeğine de odaklanamaz. Ancak 19. Hafta artık 2. Trimester dönemi olduğundan anne adayı rahatlamaya başlamış ve bebeğiyle bağını kuvvetlendirmektedir. Özellikle ultrason zamanları ebeveynler çok daha heyecanlı olurlar. Bebeklerinin gelişimini izlemek onları heyecanlandırır. Her geçen hafta bebek gelişmekte ve değişmektedir. Anne karnında büyüdükçe çeşitli pozisyonlarda görülebilen bebekleri ultrason aracılığıyla görmek bile aileleri heyecanlandırmaktadır. Bu içeriğimizde hamileliğin 19. Haftası belirtileri, 19 haftalık gebelik belirtileri neler, nasıl anlaşılır? Gibi konularda ayrıntılı bilgileri bir araya getirdik. İşte hamileliği 19. Haftası belirtileri ile ilgili merak edilenler…

        REKLAM

        19 Haftalık Gebelik Belirtileri

        19 haftalık gebelik belirtileri arasından öne çıkanları sizler için sıraladık;

        • Ciltte koyulaşmalar olması,
        • Memelerde hassasiyetin artması,
        • Vajinadan gelen enfeksiyonlu akıntılar,
        • Hazım problemleri ve midede ekşime,
        • Karın çevresinde hissedilen ağrı,
        • Karnın derisinde çatlakların oluşması,
        • Saçların koyulaşması ve parlaklaşmasıdır.
        • Ayaklar ve ellerde ödemlerin görülmesi
        • Genel olarak vücutta şişkinliğin oluşması.

        Gebeliğin 19. Haftası Neler Olur?

        Gebeliğin 19. Haftası neler olur diye merak edenlere ilk olarak bebeklerin annelerinin seslerini bu haftalarda ayırt etmeye başladığını söyleyebiliriz. Ayrıca annenin iç organlarından gelen sesler de bebek tarafından duyulabilmektedir. Özellikle annenin kalp atışını duyan bebek bu sesle rahatlamaktadır. Bazen dış dünyadan gelen yüksek sesler bebeğin sıçramasına bile neden olabilmektedir. Artık anneler bebeklerinin hareketlerini de her zaman olmasa da hissedebilirler. 19. Haftada olmasına rağmen bebeğinin hareketini hissedemeyen anne adaylarının endişe etmesine gerek yoktur. Çünkü herkes aynı dönemde hissetmeye başlamaz. Bunların yanı sıra bebeğin tat alma duyusunun da 19. Haftada gelişmeye başladığını söyleyebiliriz.

        19 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Oluyor?

        19 haftalık gebelik kaç aylık oluyor diye merak edenlere bu haftanın 4. Ay içinde kabul edildiğini ve hamilelikte 2. Trimester dönemine denk geldiğini söyleyebiliriz.

        REKLAM

        19 Haftalık Hamilelik Gelişimi

        19 haftalık hamilelik gelişimi incelendiğinde bebeğin ortalama 250 gr. Civarında olduğunu ve boyunun yaklaşık 14 cm olduğunu söylemek mümkündür. Bu büyüme her hafta ilerlemektedir. 19. Haftadan sonra bebek daha da hızlı kilo alıp büyümeye başlamaktadır. Her bebek aynı şekilde kilo alıp gelişmese de uzmanlar tarafından belirlenen gelişim tablolarındaki değerler esas alınmaktadır.

        Anne Karnında 19 Haftalık Bebek Kaç Gramdır?

        Anne karnında 19 haftalık bebek kaç gramdır sorusu pek çok anne adayının zihnini kurcalamaktadır. Gelişim her bebekte aynı değildir. Bu nedenle kilo boy söz konusu olduğunda aralıklı değerler kullanılmaktadır. Bazı bebeklerde bu aralıkta da olmayabilir. Ancak bu bebeğin sağlıksız olduğunu göstermez. 19 haftalık bebek 190-260 gr. Aralığındadır.

        19 Haftalık Gebelikte Bebek Hareketleri Hissedilir Mi?

        19 haftalık gebelikte bebek hareketleri hissedilir. Fakat hissedemeyen annelerin de tedirgin olmasına gerek yoktur.

        19 Haftalık Gebelikte Bebek Her Gün Hareket Eder Mi?

        19 haftalık gebelikte bebek her gün hareket eder mi sorusunun yanıtı evettir. Ancak anne adayı bu hareketlerin hepsini hissetmeyebilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ