İBB iddianamesinde Serdar Haydanlı'ya 38 yıl istendi
İBB'ye yönelik "yolsuzluk" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 3 bin 900 sayfalık iddianamenin detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. İddianamede, iş insanı Serdar Haydanlı için 3 suçtan 38 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, Haydanlı'nın 22 Mart, 6 Mayıs, 2 Haziran ve 20 Haziran olmak üzere dört kez ayrı ayrı verdiği ifadeleri yer aldı. Habertürk'ten Ceylan Sever'in haberi..
ABONE OLİş insanı Serdar Haydanlı 22 Mart’ta verdiği ilk ifadesinde, örgüt üyesi olmadığı için etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemediğini söyledi.
2019 yılının ikinci döneminde Ekrem İmamoğlu Belediye Başkanı seçilince İBB idaresinin kendisiyle çalışmak istemediğini söyleyen Haydanlı, “Üzerime atfedilen suçlamaları kabul etmiyorum. İddia edilen suç örgüt üyeliği ve ihaleye fesat karıştırma suçlarıdır ancak benim katıldığım 2019 ve 2020'de toplam iki-üç adet harici bir ihale dahi yoktur.” dedi.
Haydanlı 6 Mayıs 2025 tarihinde ise “Ben şu an tutuklu olarak bulunduğum soruşturmaya yardımcı olabilecek bazı hususları savcılığınıza anlatmak istiyorum” diyerek ifade verdi. Haydanlı, Kültür AŞ’de hak ediş şefi olan Gökhan Köseoğlu’nun bu soruşturma kapsamında bazı bilgi ve belgeleri WhatsApp üzerinden kendisine gönderdiğini belirterek, “Dosyada bulunan tevdi raporunun ilk hazırlanma sürecini Gökhan bana söylemişti, ben de kendisine tevdi raporunu hazırlayan müfettişe yardımcı olmasını, bu konuda net bir şekilde dönen usulsüzlükleri açıkça anlatmasını tembihledim. Gökhan da bana bu soruşturma kapsamında bazı bilgi ve belgeleri WhatsApp üzerinden gönderiyordu, bazen de şifai olarak Kültür AŞ'de dönen usulsüzlükleri bana anlatıyordu. Ben de bu hususları Mülkiye Müfettişliği'ne de anlatması gerektiğini belirtip kendisini her seferinde raporu hazırlayan müfettişe yönlendiriyordum” dedi. Haydanlı bu WhatsApp yazışmalarının çıktılarını savcılığa sundu.