Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç İmsakiye 2022 takvimi: Konya, Mersin, Adana, Kayseri, İzmir, Ankara, İstanbul iftar vakti ve sahur saatleri! Ramazan imsakiyesi ile il il iftar vakti saatleri
        1

        Arapça "kuru sıcak" anlamına gelen Ramad kökünden gelen Ramazan kelimesi Hicri takvime göre senenin 9. ayı olan ayın adıdır. İslam dinine göre mübarek kabul edilen üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı Müslümanlar arasında ibadet ayı ve oruç ayı olarak da bilinir. Ramazan ayında 30 gün boyunca oruç tutulması farzdır. Bu sebeple her sene Ramazan ayında en çok merak edilen konulardan biri de İmsakiye ve illere göre iftar saatleri ile sahur saatleri olur.

        Diyanet İşleri Başkanlığı, her sene Ramazan ayı henüz başlamadan illere göre imsak ve idftar vakitlerinin yer aldığı Ramazan imsakiyesini yayınlar. Diyanet Ramazan imsakiyesine göre oruca niyet edilen imsak (sahur) vakti ile iftar vakti Müslümanlar tarafından öğrenilmiş olur.

        Ülkenin dört bir yanında ilgiyle takip edilen 2022 Ramazan imsakiyesi de Ramazan ayı başlamadan önce duyuruldu. 2022 Ramazan ayı, 2 Nisan Cumartesi günü tutulan ilk oruçla başladı. İşte il il iftar ve sahur saatlerinin yer aldığı Ramazan imsakiyesi

        İMSAKİYE TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

        2
        3
        4
        5

        TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN KILINACAK?

        Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 2022 Dini Günler Takvimine göre; bu yıl Ramazan 2 Nisan Cumartesi günü başladı. Buna göre; 2022 yılının ilk teravih namazı 1 Nisan 2022 gecesinden itibaren kılınıyor.

        ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ