Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Londra'daki Embankment istasyonu önünde toplanan on binlerce Filistin destekçisi, İsrail'in Gazze saldırılarına, İngiltere'nin İsrail'e silah satışlarına ve İngiltere'de Filistin destekçilerine yönelik baskılara tepki göstermek için yürüdü.

Westminster Köprüsü üzerinden Thames Nehri'nin kuzeyinden güneyine geçen göstericiler, "Özgür Filistin", "Nehirden denize Filistin özgür olacak", "(İngiltere Başbakanı) Keir Starmer saklanamazsın seni soykırımla yargılayacağız" sloganları attı.

İsrail'in Gazze saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlenen 28'inci ulusal eylemde protestocular, Lübnan, Suriye ve İran bayrakları sallayarak İsrail saldırıları karşısında bu ülkelere de desteklerini gösterdi.

Filistin'e destek eyleminin güzergahı üzerindeki bir noktada İsrail destekçileri de karşı eylem yaptı. Polis, iki tarafın bir araya gelmemesi için barikatlarla tampon alan oluştururken, bu noktadaki sözlü atışma sonucu bir kişi gözaltına alındı.

Öte yandan, İngiltere'de bu ay başında yasaklanan ve terör örgütü ilan edilen Palestine Action grubuna destek için Parlamento önünde toplanan protestoculara da polis müdahale etti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ