Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İngiltere'de havalimanında kaos: "Yolculardan biri bayıldı"
        1

        İngiltere'ye uçan yolcular, varışta e-sınır kontrol kapılarını etkileyen ülke çapındaki bir sorun nedeniyle Cumartesi günü havalimanlarına indikten sonra büyük gecikmelerle karşılaştı.

        2

        Cuma gecesi başlayan teknik sorun Heathrow, Manchester ve Gatwick gibi havalimanlarını da etkiledi.

        3

        Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Londra'nın Heathrow ve Gatwick havalimanlarında yüzlerce kişinin oluşturduğu uzun kuyruklar görülürken, yolcular saatlerce sırada beklemek zorunda kaldıklarından şikayet etti.

        4

        Marc Baret Chicago'dan Heathrow üzerinden Manchester'a uçmak üzere rezervasyon yaptırmıştı ancak BBC News'e verdiği demeçte Londra havaalanında iki saatten fazla bekletilince planlarını değiştirdiğini söyleyerek "Pasaport kontrolünde tam bir kaos vardı. Gerçekten sinirlenen insanlar vardı ve birkaç kişi kuyruklardan atlamaya çalıştı, polis devreye girmek zorunda kaldı ve yolculardan biri bayıldı" dedi.

        5

        Craig Pullen isimli bir başka yolcu ise Cumartesi günü Luton Havalimanı'nda iki saatten fazla kuyrukta beklemek zorunda kaldığını belirterek, yolculara e-pasaport kapılarıyla ilgili sorunlar hakkında düzenli olarak bilgi verilmemesinin 'çok kötü' olduğunu ifade etti.

        6

        Resmi tatilin birçok aile için yarıyıl tatiline denk gelmesi nedeniyle bu hafta sonunun yolcular için zaten yoğun geçmesi bekleniyordu. Teknik sorun nedeniyle bu sorun daha da arttı.

        7

        Sınır kontrolünü denetleyen İçişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü "Birleşik Krallık'a gelişleri etkileyen sınır sisteminde teknik ve ülke çapında bir sorun olduğunun farkındayız" dedi. İçişleri Bakanlığı, "ülke çapındaki sınır sistemi sorunundan" kaynaklanan aksaklıkları en aza indirmek için havayolları ve liman operatörleriyle birlikte çalıştığını söyledi.

        * Haberin görselleri Associated Press'ten servis edilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ