Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İspanya'nın önemli kentlerinden olan ve konut sorununun en yoğun yaşandığı yerlerden Barselona'da bugün yaşanan, mahkeme kararıyla bir kişinin evinden çıkartılması girişiminin engellenmesi, toplumsal tepkilerin somut örneği oldu.

Barselona kent merkezinde "Casa Orsola" apartmanında 22 yıldır kiracı olarak yaşayan 49 yaşındaki öğretmen Josep Torrent'in mahkeme kararıyla bugün evden çıkartılacağının açıklanması üzerine bölgede toplanan yüzlerce kişi tahliyeyi engelledi.

Bir gece önceden apartmanın içi ve dışında toplanan mahalle sakinleri ile aktivistlerden oluşan kalabalık, "Tahliye edemezler, Casa Orsola'yı savunuyoruz" pankartları açarak, "barışçıl bir eylemle evinde kalacağını" açıklayan Torrent'e destek verdi.

Tahliye için gelen yetkililer ve polis de "güvenlik koşullarının yeterli olmadığı" gerekçesiyle tahliyenin 4 Şubat'a ertelenmesi kararı aldı.

Lioness Inversiones adlı yatırım şirketinin, 27 daireli "Casa Orsola"yı 2021'de satın almasının ardından eski kiracıların tahliyesini istemiş, 22 yıldır burada oturan Josep Torrent de evden çıkartılma kararı alınan ilk kiracı olmuştu.

Yeni kiracıların aylık 2 bin avro ödediği evlerde, eski kiracı olarak aylık 700 avro ödeyen Torrent, Başbakan Pedro Sanchez, Katalonya Özerk Hükümeti Başkanı Salvador İlla ve Barselona Belediye Başkanı Jaume Collboni'ye hitaben yazdığı mektupta, tahliyelerin durdurulması için yardım istemişti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ