Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema İstanbul Film Festivali başladı

        İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 38'inci İstanbul Film Festivali, gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Törene Türkiye sinema dünyasından seçkin isimlerin yanı sıra Edmond filminin Fransız oyuncuları Thomas Solivérès ile Lucie Boujenah da katıldı.

        Sunuculuğunu Cem Davran'ın üstlendiği 38'inci İstanbul Film Festivali Açılış Töreni'nde festivalin Sinema Ödülleri'nin yanı sıra festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri de takdim edildi.

        REKLAM

        İstanbul Film Festivali'nde dünya sinemasının en yeni örnekleri, usta yönetmenlerin son filmleri, yeni keşifler ve kült yapıtların aralarında bulunduğu 175 uzun metrajlı ve 11 kısa filmden oluşan zengin programıyla festival takipçileriyle buluşacak. Festival kapsamında 12 gün boyunca, 19 bölümde 45 ülkeden 187 yönetmenin toplam 186 filminin 467 seansta gösteriminin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetler, atölyeler, konserler ve özel etkinlikler de yer alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ