Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)İTALYA açıklarındaki feribot yangınında kaybolan TIR şoförü Mehmet Çakır'dan (42) 314 gündür haber alınamıyor. Çakır'ın Aydın'da yaşayan eniştesi Davut Gür (52), "Yılbaşı geldi. Ama bize hüzünle geldi. Yılbaşında tek dileğimiz, Mehmet Çakır'dan bir haber almak. Ölüsü de olsa ulaşmak istiyoruz. En azından toprağa verip, mezarını ziyaret edebiliriz" dedi.

        İtalya'ya gitmek üzere Yunanistan'ın Lgoumenitsa şehrinden ayrılan feribotta, 18 Şubat'ta Korfu Adası yakınlarında yangın çıktı. 237'si yolcu, 51'i mürettebat 288 kişinin bulunduğu feribottaki yangına, arama-kurtarma ekipleri müdahale etti. Yangında feribotta olduğu belirtilen 27 Türk vatandaşından 26'sı kurtarıldı ancak 9 yıllık TIR şoförü Mehmet Çakır'a ulaşılamadı. Yurt dışına 1 yıldır taşımacılık yaptığı belirtilen Çakır'ın, İzmir'in Urla ilçesinden aldığı taze balık yükünü İspanya'ya götürdüğü, ilk olarak Edirne üzerinden Yunanistan'a geçtiği, feribotla da İtalya'ya geçmeyi planladığı belirtildi. Çakır'ı, feribot yangınından kısa süre önce arkadaşının gördüğü de ortaya çıktı. Arkadaşıyla yemek yiyen Mehmet Çakır'ın daha sonra aracına gittiği, yangın başlayınca da arkadaşının gemide Çakır'ı aradığı, ancak bulamadığı belirtildi. Feribotta bulunan 4 cesetten 1'inin Çakır'a ait olabileceği ihtimaliyle DNA testi yapılmasına karar verildi. Geçen mart ayında hastaneye giden Çakır'ın ablası Yeşim Gür, kan örneği verdi. Ancak, Yunanistan'daki 4 cesetle karşılaştırılan DNA örneğinden de sonuç çıkmadı.

        Mehmet Çakır'ın Aydın'da yaşayan eniştesi Davut Gür, "DNA testi yapıldı, sonuçsuz çıktı. Aradan 10 ay geçti, hala bir haber yok. Öldü mü? Başına ne geldiğini bilmiyoruz. Ailesi olarak üzgünüz. Kimseden de bilgi edinemiyoruz. Yılbaşı geldi. Ama bize hüzünle geldi. Yılbaşında tek dileğimiz, Mehmet Çakır'dan bir haber almak. Ölüsü de olsa ulaşmak istiyoruz. En azından toprağa verip, mezarını ziyaret edebiliriz. Yetkililere sesleniyorum; lütfen yardımcı olun. Akıbeti hakkında bilgi edinelim" dedi. (DHA)DHA-Genel Türkiye-İzmir Kadir ÖZEN

        2022-12-28 09:25:47

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler