Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR, (DHA)ÜLKEMİZİN Antalya'da ev sahipliği yapacağı 2023 Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda ay-yıldızlı ekibizin İzmirli sporcuları yine madalya arayacak. Antalya Spor Salonu'nda yarın başlayıp 16 Nisan'a kadar sürecek şampiyonada Türkiye'yi erkeklerde Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan, Mehmet Ayberk Koşak, Kerem Şener, Hasan Bulut, kadınlarda Sevgi Seda Kayışoğlu, Bengisu Yıldız, Ceren Biner, Derin Tanrıyaşükür ve Bilge Tarhan temsil edecek. Türkiye'nin ilk Dünya ve Avrupa şampiyonu cimnastikçisi olan İbrahim Çolak ise geçen ay dizinden sakatlanıp ameliyat olduğu için şampiyonada yer alamayacak. Sakatlığı nedeniyle 2022 kadrosunda da yer alamayan İbrahim Çolak, şampiyonayı üst üste ikinci kez kaçıracak.

        Şampiyonanın ilk gününde erkekler bireysel alet elemeleri ve takım finali yapılacak. Şampiyonada 2020'de takım halinde gümüş, 2022'de de bronz madalya kazanan erkek cimnastikçiler, antrenör Yılmaz Göktekin yönetiminde yine madalya kovalayacak. Üst üste 2020 ve 2021'de paralel barda Avrupa şampiyonluğu bulunan, olimpiyat üçüncüsü cimnastikçi Ferhat Arıcan, halkada son dünya şampiyonu olup, 2022 Avrupa Şampiyonası'nda halkada gümüş, bireyselde bronz kazanan Adem Asil, 2022'de bireysel genel toplamda gümüş alan Ahmet Önder gibi cimnastikçiler yine madalya umudumuz olacak.DHA-Spor Türkiye-İzmir İZMİR, (DHA)

        2023-04-10 12:31:34

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler