İzmir'de seyyar satıcıya zabıtadan sokak ortasında darp (2)
ZABITAMEMURLARI AÇIĞA ALINDIİzmir'in Konak ilçesinde, çıkan tartışmada seyyar satıcı Ahmet Serdar Koyğun' darbedip yüzüne biber gazı sıkan zabıta memurları hakkında idari işlem başlatılıp, açığa alınarak, zorunlu izne çıkarıldıkları bildirildi.
ZABITAMEMURLARI AÇIĞA ALINDI
İzmir'in Konak ilçesinde, çıkan tartışmada seyyar satıcı Ahmet Serdar Koyğun' darbedip yüzüne biber gazı sıkan zabıta memurları hakkında idari işlem başlatılıp, açığa alınarak, zorunlu izne çıkarıldıkları bildirildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Belediyemizin zabıta personelinin Konak ilçesi sınırlarında, bölgedeki seyyar satıcılık faaliyetlerine yönelik uygulamaları sırasında karşılaştıkları mukavemet neticesinde ortaya çıkan olumsuz görüntülerden büyük üzüntü duymaktayız. Zabıta personelimizin yasal görev ve yetkileri çerçevesinde kamu düzenini ve şehir estetiğini koruma sorumluluğunu yerine getirirken kendilerini hangi sınırlar içinde müdafaa edecekleri de mevzuat çerçevesinde tanımlanmıştır. Söz konusu olaya ilişkin görüntülerden anlaşılmaktadır ki personelimiz, tarafımızca tasvip edilmeyen ve kurumumuzun etik anlayışıyla bağdaşmayacak bir şekilde görev sınırlarını aşan fiziksel müdahalede bulunmuştur. Bu doğrultuda derhal idari soruşturma başlatılmış ve olayla ilişkili zabıta memurlarımız açığa alınarak zorunlu izne çıkartılmıştır. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından disiplin süreçleri titizlikle işletilecektir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak çalışanlarımızın görevlerini hukuk devleti ilkeleri, insan haklarına saygı ve vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla yürütmesi temel prensibimizdir" denildi.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.