Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışıyla ilgili kararın iptali için açılan davada bilirkişinin "kamu yararı yoktur" raporuna tepki gösterdi.

        Bölge Adliye Mahkemesi önünde bir araya gelen dernek üyeleri adına açıklama yapan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki depremde 79 bin 272 bağımsız bölümün ağır hasar gördüğünü, yıkılan veya hasar alan bu binaların önemli bir kısmının Bayraklı'da olduğunu belirtti.

        İlçede K sınırları içinde yer alan binalar için emsal artış kararının İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde kabul edildiğini ancak TMMOB'nin karara itiraz ettiğini dile getiren Özkan, mahkemenin talebiyle hazırlanan bilirkişi raporunda ise emsal artışında kamu yararının bulunmadığının öne sürüldüğünü söyledi.

        Depremzedelerin evlerinin dönüşümü için ortalama 600 bin lira ödemesi gerektiğini ancak emsal artışının olmaması halinde bu rakamın 1 milyon lirayı aştığını öne süren Özkan, şöyle konuştu:

        "Depremzedelerimizin böyle bir borç altına girmesinin imkanı yoktur. Bu plan notu iptal edilirse, bölge halkı arsa olan hisselerini yok paraya satacak, demografik yapı değişime uğrayacak, insanlarımız zorunlu bir göçe maruz kalacaktır. Kamu yararı bunun neresindedir? Bölgede yüzlerce metre uzunluğunda, onlarca gökdelen yapılırken TMMOB neredeydi? Tüm sivil toplum kuruluşlarını, depremzedelerimizi, İzmirlileri, davaya müdahil olmaya, bu garabetin karşısında durmaya davet ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler