Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanlığına Gültekin Şimşek yeniden seçildi.

        Şubenin 2. Olağan Genel Kurul toplantısı, Balçova Termal Otel Kardelen Salonunda yapıldı.

        Genel kurulda divan başkanlığını yürüten sendikanın Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, yaptığı konuşmada HAK-İŞ'e bağlı sendikaların olduğu yerde devlete, millete ve kamuoyuna zarar verilen hiçbir hareketin yaşanmadığını ifade etti.

        Hizmet İş Sendikası'nın 280 bin üyesinin bulunduğunu belirten Özdemir, bazı CHP'li belediyelerin HAK-İŞ üyesi çalışanlara yönelik baskılarda bulunduğunu, buna karşı verdikleri mücadelelerden başarıyla çıktıklarını anlattı.

        HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın taşeron işçilerin kadroya alınması için yaptığı çalışmaları anlatan Özdemir, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bunu gördü ve Türkiye'deki milyonlarca işçi kadrolu oldu. 'Boşuna uğraşıyorsunuz' dediler. Öbür sendikalar, 'her iş bitti de taşeron mu kaldı' dedi. Çalışanlar bizim mücadelemizle sendikalı olma, toplu iş sözleşmesi yapma hakkı kazandı. Ananızın ak sütü gibi kadrolusunuz. 30 yıllık kadrolu hangi hakka sahipse siz de o haklara sahipsiniz. Bundan sonra sizin kılınıza hiç kimse dokunamaz. Hem kadrolusunuz, hem yanınızda HAK-İŞ ve Hizmet-İş sendikası var." dedi.

        Hizmet-İş Onursal Başkanı ve HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ise İsrail Filistin çatışmalara dikkat çekerek Filistin'deki sendikalarla görüşmeleri sürdürdüklerini, çatışmanın alınacak güçlü, yaptırımcı ve etkin kararlarla bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.

        Genel kurulda tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Gültekin Şimşek, 70 geçerli oyun 66'sını alarak yeniden göreve seçildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler