Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Japonya, İmparator Naruhito'nun 63. doğum günü kutlamaları için sokaklarda
        1

        Japonyanın 126. İmparatoru Naruhito'nun 63. doğum günü kutlamaları kapsamında başkent Tokyo'daki İmparatorluk Sarayı'nda tören düzenlendi.

        2

        Törene katılmak isteyen çok sayıda vatandaş ellerinde bayraklarla sokaklarda görüntülendi.

        3

        İmparatorluk Sarayı'nın çevresini binlerce kişinin doldurduğu görüldü.

        4

        Naruhito, babasının sağlığını gerekçe göstererek 30 Nisan 2019'da ayrıldığı 30 yıllık imparatorluk makamını, 1 Mayıs 2019 itibarı ile teslim almıştı. Japonya’nın 126. İmparatoru Naruhito 2019 yılında törenle 'kasımpatı' tahtına çıkmıştı.

        5

        Japon hükümeti, Naruhito’nun Takamikura’ya oturmasıyla ülke genelinde 550 bin hükümlü için af çıkarıldığını açıklamıştı.

        6

        Af, trafik ihlalleri ve seçim hilelerini kapsıyordu. Babası Akihito’nun 1989’daki taht merasimlerinde ise 2,5 milyon hükümlü için af çıkarılmıştı.

        7

        Oxford’lu Naruhito ve Harvard'lı eşi

        İkinci Dünya Savaşı sonrası dünyaya gelen Naruhito, militer Japonya’nın dünya ile entegre olduğu bir normalleşme sürecinde yetişti. Naruhito, saray mensuplarının gittiği Gakuşuuin okulundan 1982’de tarih diplomasıyla mezun oldu.

        8

        Oxford Üniversitesinde deniz taşımacılığı okuyan Naruhito, veliaht sıfatıyla ülke dışında eğitim gören ilk hanedan üyesi. Harvard Üniversitesinde ekonomi eğitimi alan Japon diplomat Masako Owada ile dünya evine giren Naruhito'nun 2001’de Aiko adında bir kızı dünyaya geldi.

        9

        Naruhito’nun kayınpederi ise Uluslararası Adalet Divanı’nın eski başkanlarından hukuk profesörü Hisaşi Owada.