Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Juventus'ta parlayan bir Türk: Kenan Yıldız - Kenan Yıldız kimdir? İşte Kenan Yıldız'ın kariyer yolculuğu... - Futbol Haberleri
        1

        Bayern Münih alt yapısında yetişen Kenan Yıldız, en son Alman ekibi ile sözleşme yenilemeyerek Serie A'nın dev takımlarından Juventus'a transfer olmuştu.

        2

        Türk oyuncunun adı, geçtiğimiz yaz transfer döneminde Barcelona ve Paris Saint-Germain gibi kulüplerden de teklifler almıştı..

        3

        2005 Almanya doğumlu Kenan Yıldız, Juventus'un U19 takımında bu sezon 17 maçta 9 gol ve 5 asistle harika bir başlangıç yaptı.

        4

        İtalyan basınında adından söz ettirmeyi başaran Yıldız’ı birçok Juventus taraftarı, A takımda görmek istiyor.

        5

        Juventus'a yakın olarak bilinen İtalyan gazetesi, Tuttosport Kenan Yıldız'ı Paul Pogba'nın halefi olarak okuyucularına duyurmuştu.

        6

        Daha önceden Alman medyası ise hem orta saha hem de on numara bölgesinde oynayan Yıldız'ı, oyun kurucu özelliği ve Türk asıllı olmasından dolayı Mesut Özil'e benzetmişti.

        7

        Kenan Yıldız, gösterdiği başarılı oyun tarzı ile daha çok Juventus’un sağ kanat oyuncuları olan Federico Chiesa ve Angel Di Maria’yı andırırken saha içindeki hareketleri ise daha çok Brezilya’nın efsane futbolcusu Kaka’yı hatırlatıyor.

        8

        Ayrıca Türk oyuncu, bu sezon Avrupa'nın en prestijli ödüllerinden biri olan ve 20 yaş altı en iyi futbolcuya her yıl verilen "Golden Boy" (Altın Çocuk) 2022 ödülü için son 60 aday arasında gösterilmişti.

        9

        Genç Yetenek, futbola 2010'da henüz 5 yaşındayken Almanya'nın SV Sallern Regensburg takımında futbolla tanıştı. Bir yıl aradan sonra 2011'de SSV Jahn Regensburg'a geçti.

        10

        Burada gösterdiği başarılı performansla Almanya'nın dev kulüplerinin ilgisini çekmeye başarırken 2012'de Bayern Münih, genç yeteneği altyapısına transfer etti.

        11

        Bayern'de farklı alt yaş kategorilerinde 10 yıl forma giyen Yıldız, Münih'in yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olarak kabul ediliyorken genç yeteneğin Juventus'a bedelsiz transfer olması Bayern Münih'in hayallerini suya düşürmüştü.

        12

        Bayern Münih'in sportif direktörü Hasan Salihamidzic Kenan Yıldız'ın ayrılışını Bild gazetesine şu sözlerle açıklamıştı: "Yıldız'ı kariyerinde eşlik etmek istediğimiz genç ve yetenekli bir oyuncu, ancak oyuncunun maddi taleplerini karşılamak istemedik. Bu nedenle Yıldız aramızdan ayrılacak."

        13

        Kenan Yıldız'ın ise daha çok sportif başarı ve kariyeri için böyle bir karar aldığı öğrenildi.

        14

        Münih'le 20 resmi maça çıkan Türk futbolcu, 5 gol ve 8 asistlik bir performans göstermişti.

        15

        Yetenekli futbolcu adaylarının tespit edilerek spor kulüplerine kazandırıldığı Football Talent Scout’a göre Kenan Yıldız'ın öne çıkan tek zayıf noktasının ceza sahası içerisinde topla buluştuğu zaman soğukkanlı davranmaması olarak belirtiliyor.

        16

        Genç oyuncunun bu özelliğinin üzerinde çalışarak zamanla daha iyi olacağı öngörülürken Yılmaz'ın öne çıkan bazı güçlü yönlerini ise şöyle sıralamakta:

        17

        >>> Çok iyi oyun kurması

        >>> Fiziksel olarak çok iyi gelişmesinin yanında iyi bir kondisyona sahip olması

        >>> Oyunu dikey olarak oynaması ve topu hızlı ceza sahasına getirmesi

        >>> Top saklama, kontrolü ve sürmesi çok iyi yapması

        18

        Kenan Yıldız, en son Tolunay Kafkas tarafından Türkiye U21 Milli Takım kadrosuna çağrılmıştı.

        19

        Genç yetenek, böylece Türkiye U21 Takımı’nda Gürcistan, Avusturya ve Polonya maçlarında A yıldız forması ile sahada oldu.

        20

        Daha önceden Türkiye U17 Milli Takım forması ile 10 maçta görev alan milli futbolcu Yıldız, 3 gol ve 2 asist kaydetmişti.

        21

        Kenan Yıldız, Bayern Münih'in akademisinde yetişen Paul Wanner (16) ve Gabriel Vidovic'ten sonra en büyük potansiyele sahip oyunculardan biri olarak kabul ediliyordu.