Kadın kalbi erkek kalbinden farklı çalışıyor
Kalp damar hastalıklarının, kadınlarda yaşam kalitesini azaltan en önemli nedenlerden biri olduğunu söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ferruh Gürkaynak, birçok gelişmiş ülkede ve Türkiye'de koroner kalp hastalığının, kadınlarda birinci sırada yer alan ölüm nedenleri arasında olduğuna dikkat çekti
ABONE OLABD'de kalp hastalığı nedeniyle toplam ölüm hızının son 20-30 yılda azalmış olmasına karşın, bu azalmanın erkeklere göre kadınlarda daha yavaş olduğunu söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ferruh Gürkaynak, yeni araştırmaların erkeklere oranla kadınlarda ilk kalp krizinden sonra daha olumsuz etkileri olduğunu söyledi.
Dr. Gürkaynak, “Araştırmacılar, ilk kalp krizinden sonra kadınlarda ölüm riskinin erkeklere göre yüzde 70 daha fazla olmasının, hastalığın daha ağır seyretmesinden ve kalp kriziyle ilişkili komplikasyonlardan kaynaklanabileceğini kanıtladılar” dedi.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ