Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kasık Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Kasık Ağrısına Evde Ne İyi Gelir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kadınların kasık ağısı çoğunlukla regl dönemlerinde ya da yumurtlama dönemlerinde olur. Hamilelik döneminde de zaman zaman kasık ağrıları olabilir. Diğer yandan genel bağırsak problemlerinin kasığa vurarak ağrıya neden olabilmesi mümkündür. Kasık ağrısı ciddi bir hastalıktan kaynaklanmıyorsa evde yapılan çeşitli bitkisel yöntemlerle hafifletilebilir. Ancak uzun süreli geçmeyen kasık ağrısı sorunu yaşayanların vakit kaybetmeden uzman bir doktorla görüşmesi tavsiye edilmektedir. Erkeklerde kasık ağrısı kadınlara göre daha az görülür. Hatta erkeklerde kasık ağrısı olduğunda durum her zaman daha ciddi görülmektedir.

        Çünkü fıtık ve bağırsak hastalıkları genellikle kasığa ağrı şeklinde yansımaktadır. Diğer yandan kasık ağrısı yanlış yapılan hareketler ve sakatlanmalardan dolayı da olabileceği için bu durum da her zaman göz önünde bulundurulmalıdır. Ağrı geçmezse vakit kaybetmeden eğer bir hastalık varsa bunun ilerlemesine neden olabileceğinden yanlıştır.

        Genel olarak bakıldığında kadınların günlük ve anlık kasık ağrıları olduğundan erkeklere göre bu durumun daha az tehlike arz ettiğini söylemek mümkündür. Ancak yine de her rahatsızlıkta olduğu gibi uzun süreli kasık ağrısı sorununuz varsa mutlaka daha fazla vakit kaybetmeden bir doktora muayene olun. Bu içeriğimizde kasık ağrısı neden olur, nasıl geçer? Kasık ağrısına ne iyi gelir? Gibi konularda ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte kasık ağrısı ile ilgili tüm merak edilenler…

        REKLAM

        Kasık Ağrısı Neden Olur?

        Kasık ağrısı hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilen bir rahatsızlıktır. Peki kasık ağrısı neden olur? Kadınlarda regl dönemi, hamilelik, yumurtalıklarda kistler, vajinada oluşan enfeksiyonlar ve idrar yolu enfeksiyonları kasıklarda ağrılara yol açabilir. Erkeklerdeyse kasıklarda ağrı kasların gerilmesi, testis hastalıkları, fıtık ve böbreklerde taş olduğunda görülebilir.

        Kasık Ağrısı Nasıl Geçer?

        Kasık ağrısı kişiyi rahatsız eden bir hastalık olduğundan pek çok kişi kasık ağrısı nasıl geçer diye merak eder. Öncelikle doktorla görüşüp kasık ağrınızın asıl nedeninin bulunması gerekmektedir. Buna bağlı olarak doktorlar kasık ağrısını hafifletici kas gevşeticiler, spazm çözücüler, enfeksiyona bağlıysa antibiyotikler vererek hastalığın tedavi edilmesini sağlamaktadır.

        REKLAM

        Kasık Ağrısına Ne İyi Gelir?

        Kasık ağrısına ne iyi gelir? Sorusunun yanıtlanması kasık ağrısının asıl nedeninin bulunmasıyla ilişkilidir. Nedenin doktor tarafından bulunmasının ardından doktorun verdiği ilaçların düzenli kullanılmasıyla ağrı geçer.

        Kasık Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

        Pek çok kişi kasık ağrısı şikayetiyle doktora gitmek istediğinde kasık ağrısına hangi bölüm bakar? Diye sorar. Öncelikle genel cerrahi uzmanlarıyla görüşmekte fayda vardır. Ancak bazı durumlarda üroloji doktorları, iç hastalıkları ya da kadın doğrum uzmanları da uygun olabilir. Bu durum kasık ağrısının genel nedeniyle ilişkilidir.

        Kasık Ağrısı Evde Nasıl Geçer?

        Kasık ağrısı evde nasıl geçer? Diye pek çok kişi tarafından merak edilir. Eğer kasık ağrısı ciddi bir sorundan kaynaklanmıyorsa istirahat, ılık bitki çaylarıyla evde kendiliğinden geçebilir.

        REKLAM

        Kadın Kasık Ağrısına Ne İyi Gelir?

        Kadınlarda kasık ağrısı erkeklerden daha fazla görülmektedir. Peki kadın kasık ağrısına ne iyi gelir? Eğer kadınlarda kasık ağrısı regl döneminde oluyorsa sıcak su torbası ve ılık bitki çaylarıyla geçer. Bunun dışında vajinal sorunlarda kaynaklanan kasık ağrısı için mutlaka kadın doğum uzmanıyla görüşüp onun verdiği ilaçların kullanılması gerekmektedir.

        Kasık Ağrısı Mide Bulantısı Yapar mı?

        Kasık ağrısı mide bulantısı yapar mı? Sorusunun yanıtı kasık ağrısına neden olan hastalığa bağlı olarak mide bulantısı yapabileceği yönündedir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ