Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, (DHA)KASTAMONU'nun Çatalzeytin ilçesinde, geçen perşembe günü 4 farklı noktada çıkan orman yangını söndürüldü. Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, "Ormanın, ilk tespitimize göre insan kastı ile yakıldığını belirledik" dedi.

        Çatalzeytin'deki Koru Yaylası, Attepe Yaylası, Yaralıgöz ve Gürcüdere mevkilerinde perşembe günü farklı saatlerde orman yangını çıktı. Yangına karadan ve havadan müdahale edildi. 70 civarında arazöz, ilçe belediyelerine ait su ikmal ve itfaiye araçları, dozer ve greyderler, 2 yangın söndürme helikopteri ve 400 civarında personel söndürme çalışmalarına katıldı. Ekiplerin çalışmasıyla Koru ve Attepe yaylaları ile Yaralıgöz mevkisindeki yangın cumartesi günü kontrol altına alındı. Ancak Gürcüdere mevkisindeki yangına, bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle sadece havadan helikopterle müdahale gerçekleştirildi. 2 bin 300 rakımlı bölgede uzun uğraşlar sonucunda alevler dün akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Gece boyunca devam eden çalışmalarla da yangın tamamen söndürüldü.

        Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, ilçedeki orman yangınına ilişkin, "Geçtiğimiz perşembe günü 4 farklı bölgede başlayan orman yangınları dün gece itibari ile tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü. Ormanın ilk tespitimize göre insan kastı ile yakıldığını belirledik" diye konuştu.     DHA-Genel Türkiye-Kastamonu Gürkan YILMAZ

        2020-10-26 10:58:40

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler