Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Kendi telefonunu yap kiti MAKERphone - Teknoloji Haberleri

        Akıllı telefon pazarında son dönemde her ne kadar yeni modeller, çıksa da tüketicileri şaşırtıp, büyüleyen modellerin sayısı gün geçtikçe azalıyor.

        Apple, Samsung ve Huawei başta olmak üzere teknoloji devlerinin piyasaya sunduğu yeni modeller de daha hızlı işlemci, daha gelişmiş kameradan pek de öte geçemiyor. Bu alandaki açığı “kendin yap” akımı ile birleştiren MAKERphone ise kullanıcılara kendi tasarladıkları telefonu yapma imkanı sunuyor.

        Bir Kickstarter projesi olarak geliştirilen bir akıllı telefon kiti MAKERphone, kullanıcılara bir yandan kendi akıllı telefonlarını yapma olanağı sunarken, diğer yanda da elektronik ve kodlamanın temellerini öğretiyor.

        REKLAM

        Hırvatistan merkezli teknoloji kuruluşu CircuitMess’in 11 yaş ve üzerindeki ‘maker’ları hedefleyen kendin yap telefon kitinde şunlar bulunuyor: Devre kartı, kasa, 1.8 inçlik 128x160 renkli TFT LCD ekran, GSM modülü, WiFi ve Bluetooth entegreli ana mikro bilgisayar modülü, ses modülü, hoparlör modülü, 600 mAh’lik lityum iyon pil, 4 MB dahili flaş bellek.

        Ön taraftaki fiziksel sayısal tuş takımının yanı sıra 4 yönlü mekanik bir joystick tuşu da bulunuyor. Kullanıcılar, bu kitle ortalama 7 saatte kendi telefonlarını yapımını tamamlayabiliyorlar.

        89 DOLARA SATIŞA ÇIKACAK

        'Maker'lar, MAKERphone ile nasıl lehim yapacaklarını ve elektroniğin temellerini öğrenip,Python, Scratch ve Arduino (C / C ++) gibi pogramlarda kod yazmayı deneyimleyebiliyor.

        Donanımın ardından kodlama aşaması da tamamlanınca telefonla, arama, mesaj gönderme, yılan gibi nostaljik oyunları oynama, müzik dinleme ve internete girmek gibi temel işlevler yapılabiliyor.

        Kitlesel fonlama platformu Kickstarter’da 180 bin dolarlık desteği aşan MAKERphone’un Mart 2019’da 89 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkması planlanıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ