Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Barınmak tüm dünyada lükse mi dönüştü? - Emlak Haberleri

        10 Ekim’de ABD’de Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB) konut sektörüyle ilgili endişelerini iletmek amacıyla Fed Başkanı Jerome Powell’a yönelik bir mektup kaleme aldı.

        Mektupta, daha fazla faiz artırımının ekonomik büyümeye yönelik daha geniş riskler oluşturarak resesyon olasılığını ve boyutunu artırdığı ifade edildi.

        Son aylarda enflasyonun önde gelen itici güçlerinden birinin barınma maliyetlerindeki artışlar olduğuna dikkat çekilen mektupta, Ağustos’ta tüketici fiyatlarının yüzde 3,7 artarken barınma maliyetlerindeki artışın yüzde 7,3 olduğu hatırlatıldı. Mektupta, Temmuz ayında tüketici fiyatlarındaki artışın da yüzde 90’ının barınma enflasyonundan kaynaklandığı bildirildi.

        Bu satırları düşündüğümüzde “barınma enflasyonu” deneyimine yalnız ABD’lilerin maruz kalmadığını hepimiz biliyoruz.

        ABD ve dünyanın birçok yerinde salgın ve sonrasında barınmaya dair konut fiyatı ve kirayı da kapsayan çokça şeyi konuştuk. Eylül’de Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgiye bakılırsa, Avrupa Birliği’nde (AB) yaşayan nüfusun yüzde 69,9’u kendi konutunda yaşıyor. Ev sahipliği oranı Almanya’da yüzde 49,1, Avusturya’da yüzde 54,2, Danimarka’da ise yüzde 59,2 seviyelerinde bulunuyor.

        Haberin devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

        Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında! 7 gün ücretsiz abone olarak tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ