Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Kılıçdaroğlu ile Babacan bir araya geliyor - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan görüştü.

        Kılıçdaroğlu, Babacan ve beraberindeki heyetle CHP Genel Merkezi'nde kabul etti.

        Toplantının ardından iki lider ortak açıklama yaptı.

        MİLİTAN TARTIŞMASI

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "militan" tartışmasına ilişkin olarak, "Valiler, kaymakamlar siyasetle uğraşmaz, tarafsızdır. Eğer siz devlet memurlarını belli bir partinin elemanı haline getirirseniz onu militanlaştırmış olursunuz. Devleti politize etmesinler. Kamu görevlilerini politize etmesinler. Onlar vatandaşa her türlü hizmeti vermekle sorumludurlar" dedi.

        Z KUŞAĞI POLEMİĞİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Z kuşağına ilişkin sözlerine ilişkin Kılıçdaroğlu, "Sayın Erdoğan kendisine güveniyorsa Z kuşağının önünde tartışalım. Sayın Erdoğan benim SSK Genel Müdürlüğü dönemime ilişkin müfettiş gönderdi ama 5 kuruş bulamadı. Kendisi 19 yıldır yönetiyor açık niye büyüdü? Merkez Bankası rezervleri neden eksi 47 milyar dolar? Hepinizin huzurunda soruyorum; eksi 47 milyar dolarlık rezerv haline getirdiği Merkezi Bankası'nı batıran kişi kimdir" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        ERKEN SEÇİM MESAJI

        Erken seçim konusunda konuşan DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, "Biz erken seçimlere hazırız" derken, Kılıçdaroğlu ise "Ne zaman arzu ederlerse seçime gidebiliriz" dedi.

        DİYARBAKIR ANNELERİ

        Diyarbakır Anneleri'nin eylemlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Her anne için çocuk çok değerlidir. Her annenin çocuğunu isteme hakkı vardır. Annelerin taleplerine hepimizin uyması ve desteklemesi lazım. Diyarbakır'daki annelerden daha haklı bir talep olamaz" ifadelerini kullandı.

        Babacan ise, "Herhangi bir örgütün Türkiye'de siyasetin üstünde etkisi olmaması gerekir. Kimse çözümü başka yerde aramasın" ifadelerini kullandı.

        BEŞİNCİ KOL FAALİYETİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "5'inci kol faaliyeti" sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Çocukça değerlendiriyorum. Devleti yöneten bir kişi kullandığı sözlere dikkat etmesi gerekir. işsizlik sorunu var, konuşuyor mu? Bu ülkenin yatırıma ihtiyacı var konuşuyor mu? Türkiye'nin gündemi bu, Erdoğan'ın bunları söylemesi lazım. İhtihar edenler var; bu ülkede ne oluyor diye soruyor mu? Derdi CHP. Bana istediğini söylesin ama benden korkmasın. Ben doğruları söylemeye devam edeceğim" diye konuştu.

        Babacan ise şunları söyledi:

        "Ne zamanki Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı forsu ile parti bayrağı yan yana geldi, o gün bugündür Türkiye'nin sorunları artıyor. Partiler arası bir sorun da oluyor. Burada haksız rekabet var ve adil değil. Partili Cumhurbaşkanı göreve başladığından bu yana bütün sorunlar artıyor. Yoksulluk intiharları var bu ülkede. Ev gençleri diye bir grup oluşmaya başladı. Türkiye'nin önemli meseleleri bunlardır; hükümetin her şeyi bir kenara bırakıp, bu memleketin sorunlarını çözmeye başlaması gerekir. İşsizlik, yoksulluk sorunları var, hayat pahalı. Siyasal şiddet girdi gündeme. Ekonomiyi bir çözsünler."

        İTTİFAK KONUSU

        DEVA Partisi lideri Babacan, ittifak konusunda, "Biz ittifak konusunu gündemimizde tutmuyoruz. Genel Başkanlarla yaptığımız görüşmelerde ittifak gündeme gelmiyor. Bu seçim öncesi görüşülmesi gereken konulardır. Bizim şu andaki gündemimizde ittifak konusu yok. Ama istişare, diyalog, işbirliği var" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ