Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Defne yaprağını yakarsanız bakın ne oluyor! Kimse bu etkilerini bilmiyor... - Sağlık haberleri
        1

        Antik Roma ve Yunanistan’da yemeklerin yanında hastalıklara şifa yani tıbbi ilaç olarak kullanılan defne yaprağı, tütsü olarak kullanıldığında aromatik bir koku vermesinin yanında birçok fayda da sağlıyor. Birçok kişinin bilmediği defne yaprağının yakıldığı zaman ortaya çıkardığı faydalarını sizler için derledik.

        2

        DEFNE YAPRAĞI YAKMANIN FAYDALARI NELERDİR?

        Defne yaprağı yakmanın faydaları şu şekilde sıralanabilir;

        Migren ağrılarını hafifletir: Defne yaprağı içeriğinde bulunan sineol, pinen ve elimisin maddeleri sayesinde yandığı zaman baş ağrısını dindirir.

        Akciğerleri temizler: İçeriğinde “Mycrene” ve “Öcenol” olması sebebiyle defne yaprağı teneffüs etmek akciğerleri temizler.

        3

        Şeker ve kolestrole iyi gelir: Tip 2 diyabet hastalarına defne yaprağını tütsü olarak kullanmaları önerilir çünkü bu yöntem kötü kolestrolü, kandaki glükoz ve tligliserid seviyesini düşürmeye yardımcı olur.

        Anksiyeteye iyi gelir: Defne yaprağı tütsü olarak kullanıldığında yaydığı aromatik koku sayesinde sizi rahatlatacak ve anksiyetenize iyi gelerek sakinleştirecektir.

        4

        Kanser riskini azaltır: Defne yaprağı iyi bir antioksidan kaynağı olmasıyla bilinir. Bu sebeple tütsü olarak yakılması ve bunun teneffüs edilmesi, kanser riskine yakalanma oranını düşürür.

        5

        Folik asit kaynağıdır: Özellikle hamilelerin ihtiyaç duyduğu folik asit, defne yaprağının yakılması ve bu havanın teneffüs edilmesiyle karşılanabilir. Defne yaprağı folik asit açısından oldukça zengin bir kaynaktır.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ