Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kısa kuyruklu kanguru görebilmek için 25 saat uçtu!
        1

        Avustralya, kendine has hayvanlarıyla ün yapmış ülkelerden birisi. Korkudan yanına bile yaklaşamayacağınız zehirli örümcek ve yılanların yanında sevimli, ilginç hayvanlarla karşılaşacağınız bir dünya... Öte yandan sevimli mi sevimli quokka, yani kısa kuyruklu kanguruların da anavatanı...

        2

        İnternette fenomen pozlarıyla popüler olan kısa kuyruklu kanguruları mutlaka görmüşsünüzdür. İnsanlara karşı oldukça sıcakkanlı olan bu canlılar, kanguruların en çok görüldüğü Avustralya'nın batısında yaşıyor.

        3

        Öte yandan quokka'lar diğer kangurular gibi değiller. Çünkü kangurular normalde zıplayarak hareket ediyor, bu sevimli ise 4 ayağı üzerinde yürüyor.

        4

        Otçul olan quokka'lar gece besleniyor. Kısa kuyruklu kangurular 20 ila 40 günün sonunda genellikle tek bir yavru doğuruyor. Yavru, doğumda sadece 2 santim büyüklükte ve 1 gram ağırlıkta oluyor. Yaklaşık 6 ay sonra ilk kez keseden dışarı çıkıyor.

        5

        Rus fotoğrafçı Kristina Makeeva da kısakuyruklu kangurulara ilk gördüğün andan itibaren hayran kalanlardan.

        6

        Eşi tarafından bu sevimli canlılara benzetilen fotoğraf sanatçısı, kısakuyruklu kanguru görebilmek 25 saatlik uçuşun Avustralya'ya gitti. Rus fotoğrafçının ölümsüzleştirdiği anlardan bazılarına göz atalım...