Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

9 Temmuz'da İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verecek olan Yunan şarkıcı Konstantinos Argiros, İstanbul'a geldi.

Gerçekleştirdiği basın toplantısında samimi açıklamalarda bulunan Konstantinos Argiros; "Burada olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Heyecanımı dile getirmek istiyorum. Konseri iple çekiyorum. Müzik tarihe bir nottur ama tarihe notu tek başıma düşmüyorum. Sizlerin katılımı, bu sevginin karşılıklı aktarımı çok önemli. Müziğe olan sevgimin, yazmış olduğum şarkıların, hepimizi beraber bir yolculuğa çıkarmasını diliyorum" dedi.

"TÜRK MÜZİSYENLERİN SANATINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUM"

Geleneksel yapıdaki müziğinin dünyada gördüğü ilgi üzerine konuşan Konstantinos Argiros; "Aileden almış olduğum değerlerin üzerine, Yunan müziği kültürünü ve diğer ülkelerin musiki değerlerini, müzik tarihlerini araştırdım. Bunların arasında Türkiye de var. Çocukluğumdan beri Türk müzisyenlerin sanatını çok yakından takip ediyorum. Müziğimde içimden gelenleri, derin bir saygıyla mümkün olduğunca dile getirmeye çalışırım" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'DA İLK DEFA KONSER VERECEK OLMAK GURUR VERİCİ"

İstanbul’a ilk kez gelmesinin kendisine neler hissettirdiği sorusunu cevaplayan Konstantinos Argiros, duygularını; "Çok büyük bir mutluluk ve coşku içinde buraya geldiğimi belirtmek isterim. İlk defa şehrinizde konser veriyor olmak çok gurur verici bir şey. Çok eski Türk arkadaşlarım var. Sağ olsun Türk dinleyicilerim nerede konser verirsem vereyim beni yalnız bırakmaz. Mesela ABD'deki konserlerime mutlaka Türk dinleyicilerim de gelir. Onları kendi ülkelerinde ziyaret etmeyi gerçekten çok istiyordum. Sanatın ve müziğin birleştirici etkisini burada da pekiştirmek amacıyla vereceğimiz konseri büyük bir heyecan ve mutlulukla bekliyorum. Dün gece geç vakitte geldiğim için İstanbul’u sadece gece saatlerinde görebildim. Büyükannem Ege kıyılarından... Gelir gelmez soluduğum hava bana büyükannemi hatırlattı. Üç günlük kısa ziyaretin sonrasında belki de bütün deneyimlerimi bir şarkıya aktarabilirim çünkü bir müzisyen olarak yaratmanın vermiş olduğu hazzı çok seviyorum" şeklinde dile getirdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ