Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS tercih işlemleri ne zaman? KPSS 2021/1 tercih kılavuzu

        Uzun ve zorlu bir maratonun ardından KPSS'ye giren adaylar, merakla tercih işlemlerini bekliyordu. ÖSYM KPSS-2021/1 tercih klavuzunu yayınladı. KPSS tercihleri başladı. Peki KPSS tercihleri ne zaman bitecek? İşte KPSS-2021/1 tercih klavuzu...

        KPSS - 2021 1 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLA

        ÖSYM tarafından açıklama geldi: "Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2021/1 Tercih Kılavuzuna saat 14.30’dan itibaren erişebileceklerdir."

        REKLAM

        KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

        Adaylar tercihlerini, 01 – 08 Temmuz 2021 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 08 Temmuz 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

        KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

        Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2021/1 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacak. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekiyor.

        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ