Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün (ADOB) eserlerini sahnelediği tarihi Ankara Opera Sahnesi’nde yapılan tadilat sırasında sahnenin altında kafatası ve çeşitli kemikler bulundu.

        Sahne altında sahne asansörlerinin yenilenebilmesi için ilk defa bu denli derin bir kazı yapılmasıyla ortaya çıkan kemikler, dehşet yarattı.

        Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, bulunan kafatasının çok gerçekçi olduğunu belirterek, "Bir sahnenin altında buna rastlanması, sahneden kalan veya metafor yapımı, sahnede kullanılan heykelleri, küçük aksesuarları imal eden atölyelerde yapılmış olabileceğini düşündük" dedi.

        Arkeologların tespitlerinin o yönde olmadığını vurgulayan Gökmen, "Ancak devamında hiçbir sakınca görmediler ve tadilat eksiksiz, zamanında ve aksamadan sürüyor" dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ