Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde bir araya gelen esnaflar, yıllardır sürdürdükleri gelenekle haftanın birkaç günü aynı sofrada buluşuyor. Yanlarında getirdikleri veya bakkaldan aldıkları ürünlerle kahvaltı yapan esnaflar, bu sayede hem dayanışmayı artırıyor hem de güne moralli başlıyor.

        Tahsin Buruk Caddesi'nde giyim ve çeşitli sektörlerde hizmet veren işletmeciler, sabahın erken saatlerinde dükkanlarını açtıktan sonra bir araya gelerek kurdukları mini soba ile kahvaltı geleneğini sürdürüyor.

        Giyim üzerine işletmesi bulunan esnaflardan Cavit Şaşmaz, bu geleneğin sadece yemek yemek olmadığını, aynı zamanda bir dertleşme kültürü olduğunu ifade etti. Şaşmaz, "Bu tür birlikte kahvaltı yapmak dayanışma ve birbirimize hal hatır sorma imkanı doğuruyor. Komşuluğumuzu pekiştiriyoruz." dedi.

        Esnaflardan Taner Gök ise kahvaltı buluşmalarının uzun yıllardır devam ettiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Yıllardır haftanın en az üç günü birlikte kahvaltı yapıyoruz. İş yerlerimizi erken saatlerde açarak halkımıza hizmet sunuyoruz. Erken kalkan yol alır mantığıyla hem işimizin başındayız hem de komşularımızla bir aradayız. "

        Kendi imkanlarıyla hazırladıkları sofrada taze ekmek, simit ve çay eşliğinde sohbet eden esnaflar, kahvaltının ardından dualarla işlerinin başına dönerek müşterilerini karşılamaya başlıyor.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler