Kütahya'da Zafer Kalkınma Ajansı tarafından hatıra ormanı oluşturuldu
Kütahya'da Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından oluşturulan hatıra ormanında 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Kütahya'da Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından oluşturulan hatıra ormanında 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün desteğiyle Kütahya-Afyonkarahisar kara yolu yakınındaki ormanlık alanda ZEKA tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.
ZEKA Genel Sekreteri Kutlu Eser, programda yaptığı konuşmada, oluşturdukları hatıra ormanının anılarda kalmayıp geleceğe nefes olacağını belirtti.
Ajans olarak birçok projeye destek olduklarını aktaran Eser, şunları kaydetti:
"Bu proje en anlamlılarından bir tanesi olmuş oldu. Sadece ekonomik ve sosyal kalkınma değil çevresel ve doğa yönlü bir kalkınma da gerekli. Bu etkinliğimiz, dolayısıyla bizim sürdürülebilir kalkınma hedeflerimizin temel simgesi ve nişanesi olacak."
Eser, toprakla buluşturulan 2 bin fidanın oksijen salınımı ve karbon emisyonuyla insanlığa önemli bir fayda sağlayacağını ifade etti.
Konuşmanın ardından Vali Musa Işın ve protokol üyeleri ile öğrenciler çam fidanlarını dikip can suyu verdi.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.