Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Litvaya - Türkiye maçının yazar yorumları - Spor Haberleri - Futbol Haberleri
        1

        A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup ikinci hafta maçında Litvanya'yı 6-0 mağlup etti ve grup liderliğini sürdürdü. Gruptaki ikinci maçını da kazanan Türkiye 6 puanla liderliğini sürdürdü. Litvanya ise ikinci maçı sonunda da puanla tanışamadı.

        2

        Türkiye, gruptaki üçüncü maçını 11 Haziran Cumartesi günü deplasmanda Lüksemburg ile oynarken, aynı gün Faroe Adaları sahasında Litvanya'yı konuk edecek. İşte spor yazarlarının yorumları:

        3

        UĞUR MELEKE: 14 yıldır Avrupa’nın son 16’sına giremiyoruz. 2010, 2014, 2018 ve 2022 Dünya Kupalarına bilet alamadık. Euro 2016 ve 2020’de de son 16’ya kalamadık. Bu bizim seviyemizdeki bir ülke futbolu için endişe verici. Elbette tüm şampiyonalarda yer almayı beklemiyoruz ama 2000- 2008 arası büyük turnuvalarda üç kez son sekize kaldıktan sonra böyle bir süreç yaşadığımıza göre bir şeyleri değiştirmemiz gerektiği ortada.

        4

        Dün Vilnius’ta sahaya çıkan oyuncularımızdan Doğan 19, Orkun, Yunus, Cenk ve Eren 21, Ozan, Ferdi ve Halil 22, Mert, Kerem ve Doğukan 23, Cengiz ve Salih de 24 yaşındalar. Futbol tarihimizin en genç ulusal kadrosu bu.

        5

        Bunun harika bir şey olduğunu söyleyebilir miyiz bilmiyorum, zira A milli takımın esas fonksiyonu oyuncu yetiştirmek değil. Yetişmiş oyuncuları seçmek. Ancak uzun yıllardır büyük turnuvalarda yer alamadığımıza, katıldığımızda da figüran olmaktan öteye gidemediğimize göre belki de nesil değişikliğine ihtiyaç olan bir noktadayız. Bu kadro da temiz bir kadro. Az yenilmiş, az yıpranmış, az bahane üretmiş bir kadro.

        6

        Bazen acemilikler yapıyoruz. Elbette gelişmemiz gereken noktalar var. Ama umut veren bir grup olduğumuz kesin.

        7

        BİLAL MEŞE: Uluslar Ligi’ne bazı futbolseverler yan gözle bakıyorlar, hatta burun kıvırıyorlar! Yapmayın, etmeyin, belki hedef büyük değil, ama 2024 Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne katılma adına müthiş bir fırsat olduğunu unutmayalım. Yani, grup maçlarında hem yarışacağız hem de Stefan Kuntz elemelerdeki ideal kadroyu belirleme şansını bulacak. Artı kazandığımız her maç, ülke puanımıza da katkı yapacak.

        8

        Kuntz’un belirlediği aday kadroda yeni yüzler, kesik kesik de olsa şans bulanlar var. UEFA Uluslar Ligi C Grubu’ndaki rakiplerimiz asla bizim ayarımızda ve kalibremizde değil... ay-yıldızlı ekibimizin gerçek performansını bu rakiplere bakarak analiz edersek hata yaparız. Hedef elemeler olduğuna göre, o kulvarda test edeceğiz.

        9

        Evet, ay-yıldızlı ekibimiz, Uluslar Lig’inde doludizgin yoluna devam ediyor. 2’de iki yaptı, rakip fileleri gole boğdu, liderliğini sürdürdü. Ne diyelim darısı Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ne... Yolunuz açık, şansınız bol olsun güzel adamlar...

        10

        ERMAN ÖZGÜR: İyi futbol için zayıf rakiplere karşı doğru seçimleri yapmıştı Kuntz. Topun bizde kalacağı, daha çok hücum edeceğimiz maça yine çift santrforlu, Hakan Çalhanoğlu'nun oyun kurduğı, ofansif beklerin seçildiği ve Milli forma için heyecanlı ve istekli yetenekli oyunculara yer vererek başladı.

        11

        Bu oyuncuların başında da Doğukan geliyordu. Kendi çabası ile bulduğu ve kilidi erken açan golü ile başladığı resitale, Halil'in pasında attığı klas golle devam etti. Oynadığı ilk yarı ile maçı olduğundan daha da kolaya çeviren isim oldu. Maçın 2. yarısı da biraz bu kolaylığın verdiği rahatlık ile geçti.

        12

        Sezonu yoğun geçirmiş Hakan ve Cengiz gibi yıldızları dinlendirmemize rağmen işin hücum kısmında çok fırsat bulduk. Serdar Dursun ile bulduğumuz 2 gole rağmen çok daha fazlasını kaçırdık. Sonuçta zayıf Litvanya'yı Doğukan'ın yıldız gibi oynadığı bir oyunla geçtik. Yunus ve Halil kapanışı yaptı. Sezon sonu olması ile bir çok oyuncuya eziyet gibi gelmesine rağmen maça konsantre olabilmemiz bile bana göre Milli Takımımız’ı başarılı saymak için yeterliydi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ