Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Madrid’de bölgesel seçimler başladı

        İspanya'nın başkenti Madrid bölgesinde yapılacak erken seçimde İspanya Sosyalist İşçi Partisi lideri Pedro Sanche’ye karşı, İspanya’da sağ merkezdeki Vox Partisi üyesi lideri Isabel Diaz Ayuso’nun bölgesel seçimlerde galip geleceği tahmin ediliyor.

        İspanya'da bugün başlayan bölgesel yönetim seçimleri Covid-19’un gölgesinde başladı. Seçim önlemleri kapsamında çift maske, seçim saatleri düzenlemesi ve seçmenler için ayrılan kalabalığı önlemek adına giriş ve çıkış yollarında düzenlemelere gidildi.

        Bölgeden gelen anketlerde seçim tahminleri Madrid bölgesel yönetiminin istifa eden başkanı Isabel Diaz Ayuso'nun kazanacağı yönünde.

        REKLAM

        Virüs kısıtlamalarına karşı çekimser davranmasıyla bilinen Ayuso'nun tavrı merkezi hükümet ve bölgesel yönetim arasında gerilime neden olmuştu.

        Ekonomiyi ayakta tutmayı ve sosyal etkileşimi önceleyen yaklaşımlarıyla eleştirilerin hedefi olan bölgesel yönetimin istifa eden 42 yaşındaki lideri Ayuso, erken seçim istediğini bildirmişti.

        Bölgesel yönetiminin oylaması yerel saatle 9.00'da başladı.

        2020 yılının ortalarında Madrid, ülke çapında kapanma sonrasının ardından virüs kısıtlamalarını en hafife indirmiş. Ülkede restoranlar, barlar ve tiyatrolar önlemler kapsamında açık olan tek Avrupa başkenti olmuştu.

        AP

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ