Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Burçin Abdullah: "Sınırları olmayan biriyim"

        HABERTÜRK MAGAZİN / Arif HÜR

        Bir dönemin fenomen dizisi ‘Üvey Baba’da canlandırdığı Lamia rolüyle tanınan Burçin Abdullah, yeni sezonda ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’ dizisiyle ekrana gelecek. Güzel oyuncu kariyerinin gelişimini ve ‘Üvey Baba’ setinde nasıl ölümden döndüğünü HT MAGAZİN’e anlattı.

        YENİ sezonda ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’ dizisinde dadı rolündeki Alev karakteriyle karşımıza çıkacak olan Burçin Abdullah ile sıcak bir İstanbul gününde Kuruçeşme sahilinde buluştuk. Güzel oyuncuyla şöhret olduğu ‘Üvey Baba’ dizisini, hedeflerini ve özel hayatını konuştuk. ‘Üvey Baba’ dizisinde canlandırdığı Lamia karakteriyle hayatımıza giren Abdullah, dizi setinde nasıl ölümden döndüğünü de ilk kez anlattı.

        Yeni sezonda ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’ dizisinde izleyeceğiz. Karakterinizi anlatır mısınız?

        Dizinin en sevilen karakterlerinden olan Nurhan ve Biricik’i ayırmaya çalışan Alev adındaki kötü bir dadıyı canlandıracağım. Bu çifti ayırabilmek için evlerine dadı olarak sızıyorum. Nurhan’ı kendime çekebilmek için elimden geleni ardıma koymayacağım.

        Rolü nasıl kabul ettiniz?

        Ailelerin televizyonlarının karşısına kurulup, ellerine çaylarını alıp keyifle izleyebilecekleri bir proje olduğu için bu teklifi kabul ettim. Bunun dışında yönetmenimizin Birol Güven olması da en büyük etken oldu. Hüseyin Avni Danyal ve Ufuk Özkan başta olmak üzere ekipte o kadar kıdemli insanlar var ki onlarla çalışmak benim için ayrı bir mutluluk.

        ‘İLK KEZ KÖTÜYÜ OYNAYACAĞIM’

        Burçin ile Alev arasında karakter bazında ne gibi farklar var?

        Alev, kötü, negatif ve takıntılı bir karakter. Burçin ise bunun tam tersi. Anlayacağınız aralarında uçurum var. Bu arada 10 yaşından beri setlerdeyim ama ilk kez kötü bir karakterle izleyicilerin karşısına çıkacağım. Bu benim için enteresan oldu ama kötü karakteri oynamanın çok keyifli olduğunu gördüm. Ne yalan söyleyeyim birçok insan gibi ben de kendimi kötü bir rolde hayal edemiyordum. Ama proje içime sindi. İzleyenlerin de yabancılık çekmeyeceğini düşünüyorum.

        ‘USTALAR ELİMDEN TUTTU’

        ‘Üvey Baba’ dizisiyle hayatımıza girdiniz. Gelinen noktada attığınız adımları nasıl değerlendiriyorsunuz?

        ‘Üvey Baba’dan bu yana oyunculuk kariyerimde hep doğru adımlar attığımı düşünüyorum. İnsanların aklında Lamia olarak kaldım. Küçük yaşlarda böyle kaliteli ve uzun soluklu bir işe imza atmak benim için birçok kapıyı açtı. Gelir düzeyi düşük olan insanların hayatını, dramını çok iyi ekranlara yansıttığımızı düşünüyorum. Tek üzüntüm konservatuvar okuyamamak. Karakter üzerime yapışmış olabilir ama rahatsız değilim, tam tersine mutluyum. Sağ olsunlar Şemsi İnkaya, Işıl Yücesoy, Betül Aşçıoğlu, Kazım Kartal gibi üstatlar da benim ellerimden tuttu. Her gece yatağa yatmadan önce Allah’a şükrediyorum.

        Yayınlandığı dönem ekranların fenomeni olan ‘Üvey Baba’ beş yıl sürdü. Bu süre zarfında dizi setinde yaşadığınız ve basına yansımayan ilginç bir olay var mı?

        Bir keresinde ölümden döndüm. 24. bölümdeki bir sahnede tren raylarına bağlanmıştım. Beni bağladıkları rayın boş olması gerekiyordu ama beni trenin geleceği raya bağlamışlar. O an tren gelseydi belki de şu an yaşamıyordum. Bunu o zaman bana söylediklerinde oyun gibi geliyordu, şimdi düşününce Allah korumuş diyorum. Ben yapımcı olsam bunun riskini kesinlikle alamazdım.

        EN BEĞENDİĞİ OYUNCULAR

        Meryem Uzerli

        Kıvanç Tatlıtuğ

        Kenan İmirzalıoğlu

        Leonardo DiCaprio

        Johnny Depp

        Nicole Kidman

        Charlize Theron

        PİLATES TUTKUNU

        SETTEN arda kalan zamanlarını pilates yaparak ve yabancı dizi izleyerek geçirdiğini belirten Abdullah, yurtdışına gidip yeni yerler keşfetmeyi çok sevdiğini söylüyor. Gece gezmelerini sevmediğini söyleyen güzel oyuncu, “Annemin evde kahve falıma bakmasından çok keyif alıyorum” diyor. Dada Dandinista programında şarkı söylediği için çok pişman olduğunu söyleyen Abdullah, “Keşke söylemez olaydım” diyor.

        KARİYER DERDİ YOK

        PEK kariyer derdim olmadığı ve annemin de muhasebeci olmasından ötürü Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne girdim. Okulda baş asistanlık bile yaptım. Bunlar yetmedi 2009-11 arası ABD’de master yaptım. Miami, Washington, New York, Los Angeles, Chicago derken gezmediğim yer kalmadı. Şu anda kariyer derdi, kırmızı çizgileri ve sınırları olmayan biriyim. Tek derdim yaptığım işten haz duyabilmek.

        MESLEĞİNE KONSANTRE

        ŞU an işime kanalize olmuş durumdayım. Evliliği istiyorum ama hayatımda kimse yok. Dostlarım ve işim bana yetiyor. Bu biraz kısmet işi. En büyük hayallerimden biri anne olmak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ