Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor İçinde mescit olan eğlence mekanları

        SON günlerde herkes bu iki mekânı konuşuyor. Biri geçtiğimiz aylarda açılan Kuruçeşme'deki 'Huqqa' diğeri ise 10 gün önce kapılarını açan 'Hüsnü Ala'. İkisinin de en net benzer özelliği içki içilmemesi. Ve ikisinde de nargile içiliyor. İkisinin de çok sıkı müdavimleri var. Türbanlısı da var, şortlusu da, mini eteklisi de. İkisinin de muhteşem manzaraları var. İkisinin de mönüsünde alkolsüz Mojito var. İkisinde de mescit var. Ve ikisi de tıklım tıklım. Yani kısaca son günlerde bu tarz mekânlar çoğalmaya başladı ve eğlencenin yeni adresleri olarak nam salıyorlar.

        Bu şişe başka şişe

        Adı: Huqqa

        Anlamı: Şişe. Hindistan'da nargile anlamına geliyor.

        Yer: Kuruçeşme

        Mekânın popüler içeceği: Çilekli limonata

        Ziyaretçi profili: Genellikle muhafazakar ailelerin çocukları ama çoğunlukta herkes.

        Neler sunuyor?: Mescit, abdesthane ve VIP odaları bulunuyor.

        Şişe anlamına gelen Huqqa sahil kenarında Reina'yı ve Sortie'yi geçince az ilerde. Muhteşem bir deniz manzarası var. İçerisi bir kafeyi andırabilir ama kapısı Reina ve Sortie'nin kapısını aratmayacak kıvamda. Kapı görevlileri sanki size "Durun giremezsiniz" diyecek gibi. Ama çok güleryüzlüler. Bu mekân açıldığı günden bu yana herkesin dilinde. Mekânın olmazsa olmazları var. En başta nargile geliyor. Ardından da tavla. Aslında çok modern bir kıraathane görüntüsünde olan Huqqa ünlülerin de uğrak yeri olmaya başladı bile. Mekân işletmecisi Enis Ersavaştı. Gelen herkesle tek tek ilgileniyor. Ben ilk açıldığı hafta bir kez gitmiş şöyle mekânı kolaçan etmiştim. Gitmenizi ve farklı bir mekân keşfetmenizi tavsiye ederim. Mönüsü dünya mutfağı. Risotto da var, nachos da. Atasay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer'in sahibi olduğu mekân açıldıktan sonra benzerlerini hızla çoğaltmaya başladı bile.

        Güzeller güzeli

        Adı: Hüsnü Ala

        Anlamı: Güzeller güzeli

        Yer: Süleymaniye Camii önü

        Mekânın popüler içeceği: Karpuz suyu, salatalıklı limonata ve karpuzlu nargile

        Ziyaretçi profili: Muhafazakâr ailelerin çocukları. Ama genellikle çok kalabalık. Gittiğim gün Burak Kut da oradaydı.

        Neler sunuyor?: Mekânda mescit, abdesthane var, çocuk oyun odası ve VIP odaları var. Manzarası ise kartpostalları aratmıyor.

        Güzeller güzeli anlamına gelen 'Hüsnü Ala' 10 gün önce kapılarını açtı. Gittiğim akşam gördüğüm kalabalık karşısında şoke oldum. Bu kadar kısa sürede popüler olması şaşırtıcı. Abbas Koçulu ve Halil Gürbüz'ün sahibi olduğu mekânın işletmecisi Koray Koca. 800 kişilik alana sahip olan mekânda dekor rengarenk. Ama muhteşem bir manzaraya sahip. Bakmaya doyamıyorsunuz. Tüm İstanbul ayaklarınız altında. Mekânda abdesthane, mescit ve çocuklar için oyun odası var. Bu mekânda Huqqa gibi tavla yok ama çok talep ediliyormuş. O yüzden de işletmeci Koray Koca, "Galiba koyacağınız" diyor. Her masada mutlaka nargile var. Kadınlı, erkekli herkes nargile tüketiyor. En çok da karpuzlu nargile içiliyor. İs peynirli şalgam ve karpuzlu, salatalık limonata da mekânın popüler içeceği. Ramazan süresince cuma-cumartesi geceleri semazen gösterileri var. Mekânın mönüsü dünya mutfağı. Aradığınız her türlü yemek var. Mönüde de dikkatimi çeken alkolsüz mojito çekti. Tıpkı Huqqa'daki gibi buranın mönüsünde de mojito var. Ve çok talep görüyormuş. Anlayacağınız bu tarz mekânlar gün geçtikçe çoğalmaya ve kendi alternatif eğlencesini yaratacağı benziyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ